Preben er Danmarks mest engagerede kollega: Som ung lærte han en helt særlig filosofi
Mennesker i Vigeur

Preben er Danmarks mest engagerede kollega: Som ung lærte han en helt særlig filosofi

Som studerende stødte Preben Jørgensen på en filosofi, der har fulgt ham hele livet. Han har også taget den med ind i sit arbejde som beskæftigelsesrådgiver, hvor han nu har vundet prisen som Danmarks mest engagerede kollega.

Foto: Caroline Bundgaard
26. maj 2023

Preben Jørgensen var “rystende nervøs”, da han i april stod på scenen i Tivoli Congress Center foran hundredvis af publikummer.

Sammen med sin kollega Britt havde han taget turen fra Rebild til København for at deltage i HK’s kåring af Danmarks Bedste Kollega. 1.452 danskere var blevet indstillet til priserne, og nu var feltet snævret ned til 10 finalister.

Da juryen skulle kåre Danmark mest engagerede kollega, lød ordene fra indstillingen pludselig bekendte:

“Og så bliver man jo pavestolt,” siger Preben Jørgensen om de ord, som Britt Andersen Birkemose i hemmelighed havde taget sig tid til at skrive om sin kollega fra Jobcenter Rebild.

“Vi er jo heller ikke så vant til at få ros,” tilføjer han med henvisning til den politiske debat om de danske jobcentre.

Filosofien for Danmarks mest engagerede kollega

At Preben Jørgensen som 67-årig kan kalde sig Danmarks mest engagerede kollega hænger sammen med en filosofi, han har sværget til lige siden studietiden.

For godt nok har Preben Jørgensen været i beskæftigelsesindsatsen siden 1991 og de seneste otte år hos Rebild Kommune. Men før dét læste han filosofi og historie på Aarhus Universitet.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?