Rikke er én af dem, der skal aflaste sygeplejerskerne
Sundhedsvæsenet

Rikke er én af dem, der skal aflaste sygeplejerskerne

På Aalborg Universitetshospital er man begyndt at benytte alternative faggrupper til at varetage nogle af sygeplejerskernes opgaver, fordi de ikke kan skaffe sygeplejersker nok til at imødekomme det stigende pres, sundhedsvæsenet oplever for tiden.

Foto: Claus Søndberg.
30. november 2021

Den 46-årige portør Rikke Hougaard bevæger sig hjemmevant rundt i kælderen under Aalborg Universitetshospital Syd på Hobrovej i Aalborg. På de lange – og lidt uhyggelige – gange, der forbinder hospitalet, kommer hun nemt rundt til alle afdelingerne.

Der er fart på hende for tiden. For Rikke Hougaards seneste arbejdsuger har været anderledes end de resterende uger i løbet af de seks år, hun har arbejdet som portør på Aalborg Universitetshospital.

Hun har fået flere arbejdsopgaver.

Opgaver, som sygeplejerskerne tidligere har varetaget.

De rent sygeplejefaglige opgaver løses stadig af sygeplejerskerne, men Rikke Hougaard hjælper blandt andet med at tjekke, om sug- og iltapparater er fyldt op og virker, inden patienterne bliver koblet på. Hun lægger sengelinned i skabene på stuerne og tømmer risikoaffald.

- Det er meget lavpraktiske opgaver, vi har overtaget. Det hele er nyt og under afprøvning, og vi forventer, at der er flere opgaver på vej. Jeg vil ikke have noget i mod at få flere plej

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.