Spanske benspænd bremser ikke Nanna: Phased regner med at sælge inden sommer
Årsværk

Spanske benspænd bremser ikke Nanna: Phased regner med at sælge inden sommer

Nanna Guldbæk og Phased har på nærmeste hold oplevet den spanske arbejdskultur. Det har både været lærerigt og testet tålmodigheden. I det nyeste afsnit af "Årsværk" kan du også komme med på bryggeri, hvor Nanna henter øl-affald.

Foto: Jens Otto Barsøe
7. april 2022

Hvis ikke Nanna Guldbæk kendte til de forskelle, der kan være på arbejdskulturer i forskellige lande, før hun sammen med to andre iværksættere startede virksomheden Phased, så gør hun det nu. Phased skal lancere en accessories-serie lavet af deres eget materiale øllæder, som minder om traditionelt læder, men lavet af affald fra øl-produktion. 

Den spanske arbejdskultur har også haft betydning for, hvordan Phased har kunnet bruge tiden i Vrå, hvor øllæderet bliver produceret. 

"Vi har ventet rigtig meget på, at vores prototyper skulle blive færdige i Spanien. Vi har sendt to forskellige typer af vores læder derned for at få deres feedback på, hvad der var bedst, så vi har ikke rigtig selv kunne producere noget, før vi fik svar fra dem," fortæller Nanna Guldbæk. 

Ventetiden er blandt andet blevet brugt på at sætte sig ind i patentregler og beskyttelse af virksomheden. "Så det har været meget skrivebordsarbejde, i forhold til hvad vi har været vant til," siger Nanna Guldbæk. 

Der er dog udsigt til, at Phased snart kan fremvise deres produktserie. Nanna Guldbæk sætter i april kurs mod Spanien for at se den færdige accessories-serie, for første gang. "Vi håber på, at vi får produkterne med hjem, så vi kan komme til London og få taget nogle billeder, og vi regner med at sælge det første produkt, inden den her sommer går i gang, men vi har også lært, at de her læderhåndværkere bare er noget andet," lyder det fra Nanna Guldbæk. 

Nanna Guldbæk er ca. hver 14 dag på besøg hos Bad Seed Brewing, hvor hun henter affald fra øl-produktionen. Foto: Jens Otto Barsøe
Nanna Guldbæk er ca. hver 14 dag på besøg hos Bad Seed Brewing, hvor hun henter affald fra øl-produktionen. Foto: Jens Otto Barsøe

Du kan høre mere til hende i det nyeste afsnit af "Årsværk" som er med Phased. Udover at Nanna Guldbæk giver sin status på iværksætterprojektet, kan du komme med indenfor hos Bad Seed Brewing i Gudumholm, hvor der bliver hentet affaldsmateriale fra øl-produktion, der bliver omdannet til øllæder.