Du udskyder sikkert nogle bestemte arbejdsopgaver. Det kan du lære at lade være med
Det kræver viljestyrke at overbevise dig selv - og din hjerne - om at lave kedelige, ubetydelige og ubehagelige arbejdsopgaver. Illustration: Maja Henriksen.

På mit skrivebord ligger et stykke papir, som er delt ind i fem felter. I det første felt har jeg skrevet de arbejdsopgaver, jeg skal nå at løse mandag. I det andet står arbejdsopgaverne, jeg skal nå tirsdag. På samme måde følger felterne for onsdag, torsdag og fredag.

Men når jeg når til slutningen af en arbejdsdag, er der af og til en opgave, jeg ikke har fået løst. Derfor gør jeg noget, du måske kan genkende fra dit eget arbejdsliv: Jeg udskyder den.

Først bildte jeg mig selv ind, at jeg var tidsoptimist. Det lød jo trods alt lidt pænere end at indrømme, at jeg var for langsom.

Men nu – efter jeg har grublet lidt videre over mine udskydelser – er jeg kommet frem til, at der måske hverken ligger tidsoptimisme eller langsommelighed bag.

For når jeg tænker over det, er det typisk de opgaver, jeg synes er svære eller en smule kedelige (undskyld, chef), der springer fra mandags- til tirsdags- til onsdagsfeltet på mit papir.

Efter min erkendelse ringede jeg til Einar Baldvin Baldursson, der er ...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?