”Det skal være tilladt at køre frontalt ind i en mur, for så finder man ud af, at man nok ikke skal den vej," siger Peter Boltau, direktør i entreprenørvirksomheden TL Byg. Foto: Claus Søndberg.
”Man kan ikke finde den rigtige løsning fra dag ét," siger Peter Boltau, direktør i entreprenørvirksomheden TL Byg. Foto: Claus Søndberg.

Peter Boltau kan godt lide ordet ”prøver”.

”Nu prøver vi at se, om det virker,” siger den administrerende direktør ofte til sine medarbejdere i entreprenørvirksomheden TL Byg.

Han kan godt lide ordet, fordi det tydeliggør overfor medarbejderne, at det ikke er farligt at lave fejl. At det er okay at prøve igen.

”Det skal være tilladt at køre frontalt ind i en mur, for så finder man ud af, at man nok ikke skal den vej. Man kan ikke finde den rigtige løsning fra dag ét, men man kan prøve alt muligt, og lige pludselig finder man den rigtige løsning,” siger Peter Boltau.

Han mener, at ledere generelt skal blive bedre til at fortælle deres medarbejdere, at det er tilladt at fejle. For hvis medarbejderne ved det, vil de ifølge Peter Boltau trives bedre.

”Det handler meget om måden, man italesætter noget på. Når du bruger ordet ”prøver” ved medarbejderne, at de ikke får skæld ud, hvis det ikke går,” siger han.

Psykologisk tryghed

Peter Boltau er gæst i podcasten