Anne Sophie var klimaaktivist: Nu vil hun bygge bro i landbruget
Som teenager var Anne Sophie Gøllnitz vred og indigneret over klimaforandringer. Følelserne er nu erstattet af håb for handling. Foto: Claus Søndberg

På Anne Sophie Gøllnitzs nye kontor hænger to plakater med sommerfugle. Store sommerfugle. Små sommerfugle. Nogle med stærke, rødlige farver. Og nogle lidt mere afdæmpede. 

Anne Sophie Gøllnitz er glad for de to plakater. De minder hende om de grønne visioner, hun har. Nu også i sit arbejdsliv.

Anne Sophies stilling i Agri Nord er helt ny. 

Mandag 1. november satte hun sig til rette på sin nye arbejdsplads med udsigt til City Syds mylder af biler, der suser forbi ude på Hobrovej.

Inderst inde havde hun ikke regnet med, at hun en dag skulle arbejde for landbruget. At det var i agrosektoren, hun en dag skulle bruge en stor del af sine vågne timer på at skabe forståelse og resonans mellem mennesker. 

Med en fortid som klimaaktivist i Greenpeace lå det ikke lige for.

Det var dengang, hendes famlende idealisme var drivkraften - sammen med rastløsheden for dog at gøre noget. 

Men det var netop erkendelsen af, at det ikke er nok at være klimaaktivist med opråb som eneste våben, der fik hende til at s...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?