Johns kone fik en hjerneblødning i 2009. Derfor ser Blokhus anderledes ud i dag
Skulpturparken Blokhus er blevet John Andersens hjertebarn, men det er kun 10 år siden, han kom til byen.

Sammen med Tove startede han sin selvstændige karriere med at sælge smørrebrød og grillkyllinger i hjertet af Vejgaard. Parret åbnede det første af flere steder i 1972, og på de rigtig gode dage slangede køen sig langt ud ad Hadsundvej.

Siden dengang har John Andersen været ejendomsmægler og investor – både i udlandet og som indehaver af 13 EDC-filialer. Alligevel er det badebyen Blokhus, der bliver hans eftermæle.

Skulpturparken Blokhus og det tilstødende kulturhus er nogle af de turistattraktioner, John Andersen driver i dag. Det er ikke længere med Tove ved sin side, men til gengæld er parrets to børn en aktiv del af familievirksomheden.

John Andersen fokuserer på Blokhus-området og i fritiden på sine veteranbiler, mens børnene holder til i Aalborg, hvor ejendomsporteføljen stadig vokser. De gør tingene på hver deres måde, men den garvede investor lægger ikke skjul på, hvad samarbejdet betyder for ham:

Selvom John Andersen er født i Sønderborg, er han efterhånden blevet nordjyde, og i Blokhus har han med egne ord skabt noget, han kan være lidt stolt over.

Det gælder især Skulpturparken med millioner af julelys og verdens største sandslot, der måske skal bruges som støbesand til et nyt hotel i byen. Det er nemlig ikke uden udfordringer, når hverken lokalplaner eller naboer nødvendigvis deler John Andersens visioner.

Han har slået sig nogle gange i årenes løb, men ejendomsinvestoren helmer ikke, før han er i mål. Og hvornår er han nu det?

– Hvornår jeg skal pensioneres?

John Andersen kigger spøgende ind i linsen.

– Når jeg bliver gammel, svarer han og griner hæst.