Karina har stiftet Kammaprisen: – Hvis vi kvinder tror, at vi skal være maskuline for at få succes, får vi aldrig succes
Foto: Claus Søndberg.

Vinteren 2019 sad Karina Burgdorff Jensen med en håndfuld kvinder til den månedlige vinklub. Her fortalte hun om en episode et par dage tidligere, hvor hun var blevet ringet op af en bekendt, som skulle bruge en kvindelig mentor til et ungt salgstalent. Hun var blevet spurgt om navne på de sejeste kvindelige sælgere i Nordjylland.

Karina Burgdorff Jensen har tidligere været selvstændig konsulent, der rådgav bestyrelser og virksomheder om salg og ledelse i forhold til salgsstrategi, salgsledelse og salg. Nu forsker hun i det på Aalborg Universitet.  

Alligevel kunne hun kun komme i tanke om én kvinde. Men hvis spørgsmålet ikke havde været kønsbestemt, kunne hun hurtigt nævne 100.  

- Det sad vi og grinte af. Men så spurgte jeg dem, om de kunne nævne de sejeste kvinder indenfor deres felt, og så blev der stille. Derfor satte jeg mig til at undersøge, hvor mange kvinder der egentlig var i topledelser og bestyrelser i Nordjylland.

Resultatet var nedslående. Ud af de 200 største virksomheder i N...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?