Foto: Claus Søndberg.
"Mit bud er, at der er en ordentlig klynge ledere, der kommer til at blive sorteret fra," siger Peter Boltau, der er topchef i Cantona System.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan din leder er? Og har du tænkt over, hvordan det påvirker dig og din arbejdsindsats?

Peter Boltau, der er topchef i den nordjyske virksomhed Cantona System og modtager af Den Nordjyske Ledelsespris, mener overordnet, der findes to typer af ledere: Dem, der har fokus på bløde værdier, er rummelige, lyttende og involverende - og dem, der ikke er.

Han mener, den første type af ledere kommer til at dominere fremtidens ledelsesgange, fordi han tror på, at de kommende medarbejdergenerationer kommer til at stille større krav til bløde værdier på arbejdspladsen.

”Jeg tror, at lederens rolle skal ændres markant, og der taler jeg om min egen generation. Dem, der er 40-60 år. Vi skal simpelthen gentænke det at være leder. Vi kan ikke bare fortsætte, som vi gør det i dag. Vi bliver nødt til at arbejde med selvindsigt og selverkendelse. Vi skal åbne op og være markant mere rummelig og markant mere lyttende,” siger han.

”Mit bud er, at der er en ordentlig klynge leder...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?