Michael er direktør i landets største CO2-udleder
- Jeg går jo ikke på arbejde hver dag og tænker på, at jeg skal udlede en masse CO2, siger Michael Lundgaard Thomsen. Foto: Claus Søndberg.

Michael Lundgaard Thomsen stod i administrationsbygningen og kiggede ud ad et stort glasparti, da demonstranterne kom gående hen ad Rørdalsvej og drejede om hjørnet.

De havde retning direkte mod Aalborg Portlands hovedport. Cementvirksomheden, hvor Michael Lundgaard Thomsen er direktør.

- Jeg kunne se optoget med demonstranterne med de røde-lignende munkedragte. De var 30-40 stykker - primært unge kvinder. Der var ovenikøbet også et par stykker, der havde børn med, siger han.

- Politiet fulgte dem på begge sider. Bagved gik 5-6 fotografer og tog billeder.

Det var en fredag formiddag i april. Eftermiddagen forinden havde han siddet på sit kontor, da en mail fra politiet var landet i hans indbakke. Demonstrationen var blevet anmeldt, og han havde få timer til at beslutte, hvordan situationen skulle håndteres.

Nu var de her.

Demonstranterne nærmede sig porten, som skulle lukke lastbilchauffører med materialer til cementproduktionen ind og holde alle andre ude.

Med sig havde demonstranterne skilte...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?