Pernille ønskede en mere fleksibel barsel, men endte med at skjule maven til jobsamtalen
”Bare fordi jeg er på barsel, er jeg jo ikke nødvendigvis væk. Så at tage et telefonmøde, mens jeg går med barnevognen, eller at skrive nogle mails, når jeg alligevel sidder og ammer, det kunne jeg sagtens have gjort,” siger Pernille Woller Jensen. Foto: Claus Søndberg.

Pernille Woller Jensen havde fået mailen, hun havde håbet inderligt på at få: En invitation til jobsamtale. Det var ikke hvilket som helst job, der var tale om. For Pernille var det en drømmestilling.

Aftenen inden samtalen stod hun foran spejlet derhjemme og prøvede nogle forskellige sæt tøj. Hun skulle finde et, hvor det ikke sprang i øjnene, at hun var gravid. For hun havde ikke nævnt den kommende barsel med baby-Laura i ansøgningen.

- Jeg tog en sort kjole på og en løs jakke udover, for så kunne den være med til at skjule maven. Jeg tror egentligt, at det lykkedes meget godt, hvis man så mig forfra, siger Pernille Woller Jensen.

Da hun læste mailen, blev hun glad. Men hun blev også klar over, at hun skulle træffe en beslutning: Skulle hun fortælle arbejdsgiveren, at hun var gravid, eller skulle hun ikke?

Hun var allerede seks måneder henne i sin graviditet og var bange for at blive valgt fra, hvis hun fortalte det. Omvendt havde hun det bedst med at være ærlig.

- Jeg ville gerne være fai...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?