Rikke er én af dem, der skal aflaste sygeplejerskerne
Foto: Claus Søndberg.

Den 46-årige portør Rikke Hougaard bevæger sig hjemmevant rundt i kælderen under Aalborg Universitetshospital Syd på Hobrovej i Aalborg. På de lange – og lidt uhyggelige – gange, der forbinder hospitalet, kommer hun nemt rundt til alle afdelingerne.

Der er fart på hende for tiden. For Rikke Hougaards seneste arbejdsuger har været anderledes end de resterende uger i løbet af de seks år, hun har arbejdet som portør på Aalborg Universitetshospital.

Hun har fået flere arbejdsopgaver.

Opgaver, som sygeplejerskerne tidligere har varetaget.

De rent sygeplejefaglige opgaver løses stadig af sygeplejerskerne, men Rikke Hougaard hjælper blandt andet med at tjekke, om sug- og iltapparater er fyldt op og virker, inden patienterne bliver koblet på. Hun lægger sengelinned i skabene på stuerne og tømmer risikoaffald.

- Det er meget lavpraktiske opgaver, vi har overtaget. Det hele er nyt og under afprøvning, og vi forventer, at der er flere opgaver på vej. Jeg vil ikke have noget i mod at få flere plejeopgav...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?