Allan Kuhn i ny rolle: - Privilegier forpligter, og jeg har om noget været privilegeret
Aktive Fællesskaber er navnet på et nyt initiativ, der vil mindske ensomhed og isolation. Allan Kuhn står i spidsen som projektleder.

– Hvis du har en aftale med dig selv, er det nemt at melde afbud. Hvis du har en aftale med 10 andre, så møder du op.

Det er én af de lektier, som Allan Kuhn har lært på hjemøen Bornholm. Ikke i skolen, men i Rønne IK, hvor Allan spillede fodbold hele sin ungdom. Det gjorde hans far og storebror også, mens Allans mor støttede op som én af mange frivillige kræfter.

Her mærkede han det på egen krop. Det helt særlige fællesskab, der opstår, når sociale lag gemmes væk under sportstøjet, og en flok børn eller voksne samles som et hold:

Foreningslivet formede Allan Kuhn som fodboldspiller og som menneske, indtil han som 18-årig måtte krydse Østersøen for at jagte drømmen om at blive professionel. Men lektierne tog han med sig:

– Noget så simpelt som at møde til tiden lærer du også i en idrætsforening. Jeg kender rigtig mange mennesker, der stadig har svært ved det som voksne, men det er enormt vigtigt ikke at spilde hinandens tid. Det handler om respekt.

Respekten f...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?