Line Boel i spidsen for bæredygtigt netværk hos AKKC
Navnenyt

Line Boel i spidsen for bæredygtigt netværk hos AKKC

Aalborg Kongres & Kultur Center har overtaget driften af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling.

Foto: AKKC
11. august 2022

Line Boel Larsen er netop tiltrådt den ledende stilling i NBEs nye sekretariat i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Allerede før sommer blev det besluttet at driften af NBE-netværket skulle overdrages til Aalborg Kongres & Kultur Center.

NBE står for Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling og blev stiftet af fremsynede folk for 14 år siden. Formålet med netværket er at udnytte hinandens kompetencer og indsigter i den bæredygtige retning, og medlemmerne af det nordjyske netværk tæller knap 150 virksomheder, kommuner, institutioner samt Aalborg Universitet.

Nu får Line Boel så NBE som hovedansvarsområde. Hun kommer senest fra en stilling som Business Developer i Destination Nord og var derfør salgsansvarlig i Arena Nord, herunder sponsoransvarlig for Arena Nords sponsornetværk.

“Der skal skabes dialog - og sammen skal vi finde løsninger, der kan løfte den bæredygtige barre lidt højere”
Line Boel, Network Facilitator i NBEs nye sekretariat i AKKC

“Med et visionært bæredygtigt udgangspunkt fra NBE’s bestyrelse skal vi igennem samarbejdet med kommunerne, universitetet og virksomhederne skabe endnu flere synergier på tværs af fagområder, geografi, vidensdeling og inspiration til hinanden”, siger Line Boel i en pressemeddelelse.

“Der skal skabes dialog - og sammen skal vi finde løsninger, der kan løfte den bæredygtige barre lidt højere. Det er en stor fornøjelse at være med, og jeg ser utrolig meget frem til at blive en del af AKKC og samarbejdet med NBE”, siger Line Boel Larsen.

AKKC har i forvejen stort fokus på bæredygtighed og en særlig afdeling til formålet - afdelingen for Sponsor & Bæredygtighed med Jan Kvistborg som leder.

Også Jan Kvistborg ser frem til samarbejdet.

“Med Line Boels solide kompetencemæssige baggrund - og en personlighed som er inddragende, udviklende og optimistisk - er NBE og AKKC meget glade for, at vi har fået Line ombord”, siger han og tilføjer:

“Vi har et godt udgangspunkt for at arbejde videre med visionen om ikke kun selv at tage et ansvar for bæredygtighed, men også skabe rammerne og bruge vores kompetencer, så andre kan mødes omkring dette utroligt vigtige stykke arbejde.”

Jan Kvistborg. Foto: Claus Søndberg
Jan Kvistborg. Foto: Claus Søndberg

NBEs sekretariatsfunktion ændres som sådan ikke - sekretariatet har stadig ansvar for styring af netværk, events, økonomi og kommunikation.

Aalborg Kongres & Kultur Center har længe haft et fokus på bæredygtighed, og derfor giver det mening at overtage driften af NBEs sekretariat fra Aalborg Kommune, siger Nicolaj Holm, der er CEO hos AKKC. 

Netop Nicolaj Holm var fast besluttet på, at bæredygtighed skulle være en væsentlig del af AKKCs DNA, da han for fem år siden tiltrådte som administrerende direktør.

“Den grønne dagsorden er vigtig for mig, og det var også derfor, vi i sin tid etablerede afdelingen for Sponsor & Bæredygtighed. Nu får vi for alvor mulighed for at udnytte samspillet og synergien med NBE”, siger Nicolaj Holm til Vigeur.

“Da vi i forvejen driver netværk, er det særdeles positivt, at vi nu bliver endnu stærkere på facilitereringen af dem. Der ligger også en formidlingsforpligtigelse og en kommunikationsforpligtigelse i det. Vi skal ud at fortælle, hvad virksomhederne i Nordjylland gør på det bæredygtige område og om de resultater, de har”, siger direktøren.

AKKC overtog NBE med virkning fra 1. august. Og Line Boel begyndte i sit nye job samme dato.