GateHouse-direktør: "Det er holdet, der er columbusægget i en virksomheds succes"
Portræt

GateHouse-direktør: "Det er holdet, der er columbusægget i en virksomheds succes"

Kenney Schmidt Christiansen var så forhippet på at blive professionel fodboldspiller, at han ikke prioriterede skolen og flyttede hjemmefra som 14-årig. Drømmen om en karriere som fodboldspiller brast, men hans viljestyrke, nysgerrighed og entreprenør-gen har bragt GateHouse-direktøren længere end ambitioner på egne vegne.

Foto: Martin Damgård
8. november 2022

Vi når dårligt at tage plads, før en ualmindelig vedholdende bankelyd afbryder samtalen. Lyden kommer ikke fra døren, som Kenney Schmidt Christiansen netop lukkede bag sig, da vi - efter en rundvisning - har sat os til rette ved mødebordet på hans kontor. Lyden kommer i stedet inde fra den anden side af væggen. Fra det kontor, der huser én af Gatehouse Groups nyeste forretninger CleanQuote.

Da dét går op for Kenney Schmidt Christiansen, griner han højlydt. 

For bankeriet signalerer, at CleanQuote har landet en ny kunde, og det er faktisk Kenney Schmidt Christiansen selv, der har bedt medarbejderne på den anden side af væggen om at sende et fysisk signal, så direktøren kan tælle med.

“Nu har de så seks kunder,” siger han - lige så sikkert som var det hans eget personnummer. 

Den administrerende direktør har styr på sin forretning. 

Kenney Schmidt Christiansen begynder straks en begejstret talestrøm om “gutterne”, der sidder inde på den anden side af væggen med den hvidmalede glasvæv. Og som altså nu - bare indenfor to uger med deres nyeste produkt - har en aftale med seks nye kunder.

“Vi er begyndt at lancere en ny forretningsmodel, hvor kunderne køber pr. abonnement. Vi har været meget spændte på, hvordan de ville tage imod det,” siger han og tilføjer:

“Når vi om nogle år kigger tilbage, vil vi nok grine og ryste på hovedet af alt det bankeri, men lige nu virker det rigtigt.”

Kenney Schmidt Christiansen fortæller også, hvordan de fire medarbejdere i CleanQuote  mødes i fritiden for at banke … dog ikke på væggen, men hinanden i golf eller playstation. “Det er et fantastisk hold. De er fulde af energi. De kendte ikke hinanden, før de begyndte her, men de er blevet kammerater nu,” siger Kenney Schmidt Christiansen og tilføjer:

“Jeg ved godt, at det lyder lidt fortærsket, men det er blevet til mere end et arbejde. Det er på en eller anden måde en livsstil, og det er fedt. Det er kunsten ved det her. Kunsten er, at bygge et godt hold.”

Det er tydeligt, at den 38-årige direktør har gjort sig mange tanker om motivation og måden at arbejde sammen på. Han har også gjort sig overvejelser om dén værdi, som medarbejderne kan skabe for virksomheden.  

“Som udgangspunkt har alle virksomheder en strategi, noget kapital og en teknologi. Og hvis ikke de har det, kan de få det. Men du kan ikke bare bygge holdet. Det er holdet, der er columbusægget i en virksomheds succes,” siger Kenney Schmidt Christiansen og uddyber:

“Du kan tage en dårlig idé og give til et godt hold - og så kan de få den til at vækste. Du kan også tage en god ide og give den til et dårligt hold - og så kan de ødelægge hele skidtet.”

Han baserer sin ledelse på tillid, og medarbejderne får ekstremt meget frihed.

“Jeg tror på, at de skal have frihed for at leve deres potentiale ud, og jeg vil hellere stoppe dem, end jeg vil starte dem,” siger Kenney Schmidt Christiansen.

Dét med at have fokus på holdet er en disciplin, han har lært hen ad vejen - med alderen, som han siger med en skævt smil. 

Kenney Schmidt Christiansen har altid været særdeles målrettet på egne vegne - og et konkurrencemenneske til det ekstreme.

Da GateHouse Group-direktøren var barn, spillede han godt nok fodbold på et hold, men det var hans personlige ambitioner om en stor og glorværdig karriere som professionel fodboldspiller, der fik ham til at flytte hjemmefra blot 14 år gammel.

Kenney Schmidt Christiansen er født og opvokset på Læsø. Men flyttede til Frederikshavn, fordi han kunne han gå på fodboldcollege dér.

Efter et års tid blev det alligevel for meget med de mange forpligtelser. Hans dagsprogram overlod - med skolegang, daglig træning, tøjvask, indkøb og madlavning - ikke mange minutter til det ubekymrede liv som teenager. Da han heller ikke længere følte sig som én af de bedste, flyttede han til Hjørring og begyndte i lære som kok.

“Det var en fed tid. Jeg lærte virkelig meget, men efter et stykke tid savnede jeg bøgerne, så da jeg fandt ud af, at jeg kunne gå på handelsskole i bygningen ved siden af kokkeskolen, skiftede jeg retning,” siger Kenney Schmidt Christiansen.

Til sin egen overraskelse havde han nu - i modsætning til tiden i folkeskolen - interesse for læring, og da “det med tal” faldt ham let, fortsatte han på Aalborg Universitet og uddannede sig til cand. oecon. i 2009.

Kenney Schmidt Christiansen arbejdede sideløbende som kok i Hjørring. Han er ikke typen, der har mange ledige timer i døgnet.

Han blev uddannet i 2009 og har siden arbejdet i vidt forskellige brancher og i mange forskellige roller.

Vi nævner i flæng: Bestseller-koncernen i Brande og et medicinalfirma med hjemsted i København. I Spar Nord Bank, BAE Systems og Gomspace. Han har også nået at være selvstændig, inden han i april 2021 trådte ind i GateHouse Group. 

Han begyndte som økonomidirektør. Men i april i år blev han “direktøren for det hele.”

Med alle sine tidligere roller føler han sig godt klædt på og mener selv, at han kan kommunikere med alle - i alle fagligheder og forretninger. Selv i forhold til programmeringssprog kan han følge med et stykke af vejen, og han tror på, at forståelsen og indsigten er afgørende for at bygge de bedste hold i virksomheden. 

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?