Aalborg Zoo: Ny strategi og arbejdet med naturbevaring
Aalborg Zoo blev indviet i 1935 og er med sin bynære placering én af de vigtigste attraktioner i Nordjylland. I dag er det overordnede formål, at vi aktivt indgår i naturbevarelse; direkte gennem internationalt samarbejde omkring avl og naturbevaringsprojekter og indirekte gennem formidling af viden om truede dyr.
Nu er Aalborg Zoo hjem for mere end 1300 dyr, fordelt på 125 forskellige dyrearter, og vi støtter aktivt projekter og organisationer i ind- og udland, der arbejder for naturbevaring fra bekæmpelse af krybskytteri i Sydafrika til bevarelse af den truede kirkeugle i Jylland.
Som helårsåben attraktion arbejder Aalborg Zoo for at kunne tilbyde gæsterne spændende oplevelser året rundt, og derigennem at kunne formidle, at vi arbejder for en bæredygtig udvikling, integreret med FN's 17 Verdensmål.
Vi blev kåret som Europas bedste Zoo i kategorien for zoologiske haver med op til 500.000 besøgende i 2015, og det er en kåring vi er utroligt stolte over hos Aalborg Zoo. Vi elsker vores dyr, og vi er meget beærede over at få den anerkendelse fra Anthony Sheridan, der har besøgt over 120 zoologiske haver, fordelt på 28 europæiske lande.
I Aalborg Zoo kan du holde møde, kursus eller konference med løvebrøl og isbjørne som bagtæppe. Vores moderne møde- og konferencelokaler ligger med byens bedste udsigt over Zoo og Aalborg i restaurant Skovbakken, der også har festlokaler til både firmaer og private arrangementer. Gennem vores sponsorkoncept, Zoo Business, tilbyder vi vores samarbejdspartnere stor synlighed og co-branding med en af Europas ypperste zoologiske haver.
Vi arrangerer også guidede ture, Dyst med dyr, børnefødselsdage samt overnatning for skoleklasser, og i Skoletjenesten underviser vi folkeskoleelever og studerende, og tilbyder Zooskole for børn. Der er spændende aktiviteter i haven året rundt, i udvalgte weekender og alle skolefridage, eksempelvis Jul i Zoo, Elefantdage, Besøg i Aalborgs vildeste skole, Dyrepasser for en dag, bag-kulissen arrangementer samt den årlige naturvidenskabsfestival i september.