Er god service vigtigere end god pris? Ny undersøgelse kommer helt tæt på de nordjyske forbrugere
Annoncørbetalt indhold

Er god service vigtigere end god pris? Ny undersøgelse kommer helt tæt på de nordjyske forbrugere

I en ny rapport fra Det Nordjyske Mediehus kommer vi helt tæt på nordjydernes forbrugsadfærd. Hvor godt kender du din målgruppe?

13. marts 2023
Om partnerskabet

Denne artikel er bragt i samarbejde med

Det Nordjyske Mediehus
Det Nordjyske Mediehus

Det hele gik jo lige så godt. Så kom corona, og med sig havde den isolation, nedlukning og adfærdsændringer. Og da vi endelig troede, at vi var ved at være tilbage til normalen, kom krigen i Europa sammen med energikrise og inflation. Nu er store bededag også røget.

De seneste år har lært os, at alt kan ændre sig fra det ene pressemøde til det andet.

Kommer vi nogensinde back to normal? Formentlig ikke. Hvad så med en new normal? Nope. Forude venter kun the next weird og vi kan lige så godt vænne os til tanken og lære at tilpasse os
Louise Byg Kongsholm, Trendforsker, PEJ-gruppen

Den nye rapport Den Nordjyske Agenda fra Det Nordjyske Mediehus er netop henvendt til virksomheder, der gerne vil lære forbrugernes vaner bedre at kende, for at kunne tilpasse sig deres behov. Rapporten fokuserer på trends og tendenser, der kommer til at kendetegne og påvirke nordjydernes forbrug, adfærd og medievaner i 2023.

Rapporten blev præsenteret for en række nordjyske virksomheder ved et inspirationsevent på Comwell Hvide Hus i februar, hvor salgsdirektør i Det Nordjyske Mediehus, Jeppe Kristensen, samt Louise Byg Kongsholm fra PEJ-gruppen lavede et deep-dive om Nordjylland.

Er god service vigtigere end god pris?

Her blev det tydeligt, at nordjyderne ikke er helt som andre danskere.

Det er væsentlig viden, når vi som virksomheder vil i kontakt med de nordjyske forbrugere. Hvad er fakta og hvad er fordomme? Hvilke trends og tendenser interesserer dem og hvilke gør ikke? Hvordan prioriterer de i krisetider? Hvilke forskelle er der mellem nordjyske mænd og kvinder, unge og ældre, rige og fattige?

Med mere end 90 siders fakta og inspiration giver Den Nordjyske Agenda 2023 svarene til alle, der vil sælge og markedsføre til nordjyderne.

Rapportens indhold bygger blandt andet på den viden, Det Nordjyske Mediehus har fra den daglige kontakt med nordjyderne i samspil med analyser foretaget af Jysk Analyse for Det Nordjyske Mediehus. Dertil kommer trendforskning fra PEJ-gruppen og viden om bl.a. forbrug og mediebrug fra Kantar Gallup, Danske Medier Research m.fl.

Man kan i rapporten blandt andet læse, at der på trods af usikkerhed i et uforudsigeligt samfund stadig er masser af penge og forventninger om forbrug i Nordjylland...

Pengene er der endnu, og nordjyderne vil også rigtig gerne bruge dem. Dog har de seneste års udfordringer ændret markant på den måde, de prioriterer mellem forskellige forbrugsgoder.

Spørgsmålet er nu, hvordan du skal forblive en prioritet for dine kunder.

Nå ud til 4 ud af 5 nordjyder

Krisetid er derfor tid til at gå din virksomhed grundigt efter i sømmene. Hvad gør du, hvis forbrugerne bliver mere tilbageholdende? Skal du skrue ned for markedsføringen, fordi kunderne har mindre købekraft? Eller skal du skrue op for at sikre dig en større andel af den handel, der stadig kommer?

Ifølge Den Nordjyske Agenda viser erfaringer fra corona-tiden, at det er farligt at miste synlighed. De stærkeste brands kan måske tåle det på kort sigt, men generelt var udbyttet bedst for dem, der bevarede eller styrkede markedsføringen i krisetiden.

Kort sagt er det ikke nu, du skal gå på kompromis med din markedsføring. Det er nu du skal styrke og optimere den.

Her tilbyder Det Nordjyske Mediehus komplet rådgivning og det rette mediemix til at nå nordjyderne. Produktpalletten omfatter konkurrencestærke display-formater, SEO, SEM, linkbuilding, distribution, radio, events, intim-koncerter, magasiner og printannoncering. Dertil kommer en række digitale annonceprodukter på tværs af top 100 sites, Facebooks Business platform og egne onlineplatforme nordjyske.dk, vigeur.dk, LigeHer.nu og Aalborg.nu.

Det gør Det Nordjyske Mediehus til den oplagte sparringspartner, når din virksomhed skal forstå sine nordjyske kunder, deres interesser og mediebrug, og sikre sin position på markedet i usikre tider.

Download den Den Nordjyske Agenda og bliv klogere på dine nordjyske forbrugere her.