Test dig til jobbet: Se her, om din ansøgning og dit CV består
Test din viden

Test dig til jobbet: Se her, om din ansøgning og dit CV består

Har du styr på, hvordan hverken CV’et eller din ansøgning ender i papirkurven? Og ved du, hvad jobannoncernes floskler rent faktisk betyder? Alt det og meget mere får du svaret på i denne temaartikel om jobsøgning.

Foto: Martin Damgård
2. april 2023

Mange danskere overvejer at skifte job. Faktisk er 41 procent af danske medarbejdere tilbøjelige til at skifte job i år. Det viser en undersøgelse foretaget af PwC i 2022.

Er du en del af statistikken, der overvejer at lede efter et andet job, er der nogle ting, du med fordel kan få styr på først. Blandt andet dit CV og ansøgning.

Læs med herunder, hvor du får tre forskellige tests, som kan guide dig til lave CV’et og ansøgningen, der får dig gennem nåleøjet.

Hvor god er du til at forstå jobannoncernes buzzwords?

Kan du arbejde alene og indgå i et team? Er du robust og forandringsparat? Kan du se løsninger, hvor alle vi andre ser på problemer?

Det er lige til at blive forpustet af alle de kompetencer, man skal have, når man søger job. Især fordi mange af kompetencerne er svære at oversætte til praksis. De tenderer nemlig til at være både meningsløse og intetsigende.

Og det kan blive svært at skrive en målrettet ansøgning, når man ikke ved, hvad virksomheden egentlig søger.

Men heldigvis er der hjælp at hente.

På baggrund af et interview med erhvervspsykolog Tom Steen Jensen lavet en test, hvor du kan finde ud af, hvor god du er til at forstå, hvad jobannoncernes buzzwords i virkeligheden betyder.

Du kan tage testen i linket herunder.

Test dig til den gode ansøgning

Ved du, hvilke sætninger der kan få dig til at fremstå desperat efter et job?

Ved du, hvor få sekunder du har til at fange rekrutteringsmedarbejderens interesse?

Det kan være svært at finde rundt i alle de uskrevne regler, der er om, hvordan den perfekte ansøgning ser ud.

Ikke desto mindre har vi på Vigeur forsøgt at lave en test, som kan gøre dig klogere på netop dét.

Testen er lavet på baggrund af et interview med Anna Larsen, som er direktør i den aalborgensiske rekrutteringsvirksomhed Hviid & Larsen.

Tag testen i linket herunder og bliv klogere på, om du skriver det rigtige i din jobansøgning.

Sådan får du dit CV gennem nåleøjet

80 procent af arbejdsgivere læser CV’et først, og 49 procent læser ikke ansøgningen, hvis CV’et ikke var interessant nok. Det viser en rekrutteringsanalyse, som konsulenthuset Ballisager tidligere har udgivet.

Ifølge Lotte Birk, som er chefkonsulent i konsulenthuset Ballisager, er CV’et det vigtigste dokument i værktøjskassen, når det kommer til jobsøgningen.

Det hjælper nemlig arbejdsgiveren med hurtigt at danne sig et overblik over alt fra uddannelse og erhvervserfaring til specifikke kompetencer, ansøgeren har.

Men hvad skal du skrive i dit CV? Hvor ofte må du sende det samme CV afsted? Og hvor langt må det i virkeligheden være?

Tag testen herunder og bliv klogere på, om dit CV består eller har plads i skraldespanden.