Vil du tjene penge i en krisetid? Så skal du ikke følge dit instinkt
Finans

Vil du tjene penge i en krisetid? Så skal du ikke følge dit instinkt

Kapitalrådgiver Claus Linde er forbavset over, at ikke flere har lært af tidligere krisetider. Der er nemlig penge at tjene – uanset dit økonomiske udgangspunkt.

Foto: Caroline Bundgaard
20. oktober 2022

Forbrugertilliden er historisk lav, vores løn bliver udhulet af inflationen, og nervøse investorer har sendt aktiemarkederne i frit fald.

Men løsningen er ikke at sælge ud af dine værdipapirer eller at holde på pengene. Tværtimod, mener Claus Linde, der er stifter og direktør i Linde & Partners Kapitalrådgivning.

“Medierne jager skræk i livet på folk, som har en formue – eller drømmer om det. Og så sidder de og kigger på aktiekurserne fra klokken syv om morgenen til klokken ti om aftenen. Det skal de lade være med,” siger Claus Linde, da Vigeur møder ham i Indre Hasseris.

“I hvert fald hvis de gerne vil tjene penge.”

Blødende aktier og boblende optimisme

Selvom Claus Linde har handlet aktier siden 1987, kan det stadig forbavse ham, hvordan kunder og investorer reagerer i en krisetid.

“De går i panik og vil sælge, inden det bliver endnu værre,” siger han med henvisning til det danske C25-indeks, der ifølge Linde & Partners er faldet med 24 procent i år.

Til sammenligning oplyser han, at det russiske aktiemarked er faldet med 48 procent som følge af Putins krig i Ukraine.

Er du selv bekymret?

“Nej,” svarer Claus Linde uden betænkningstid.

Han mener ligefrem, at aktiemarkedet ser godt ud, fordi der nu er mulighed for at købe billige aktier – uanset dit økonomiske udgangspunkt.

“Med en lang tidshorisont vil der være store gevinster at hente på fornuftige aktier – for selvfølgelig vil renter og inflationen sætte sig igen. Sådan har det altid været, og sådan kommer det også til at være den her gang.”

Det er vel også dit job at mane til besindighed?

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.