Her er tre fordomme, vi trænger til at gøre op med
Sundhedsvæsenet

Her er tre fordomme, vi trænger til at gøre op med

På Vigeur har vi løbende dykket ned i de fordomme, der eksisterer om forskellige erhverv. Få her tre fordomme, folket i erhvervet mener, det er på tide, vi gør op med.

Foto: Unsplash.com
1. februar 2023

Her på Vigeur har vi løbende undersøgt fordomme om forskellige erhverv. Om eksempelvis sygeplejersker, fysioterapeuter, bilsælgere og frisører.

Det har vi med hjælp fra de folk, der netop er berørt af fordomme.

Nogle fordomme er blevet bekræftet, mens andre er blevet manet til jorden.
Få herunder tre af de fordomme, som er blevet afkræftet – og som vi trænger til at gøre op med.

Frisører er dummere end gennemsnittet

Carina Lundtoft, frisør:

”Det er en hård uddannelse at læse til frisør. Der er meget teori, og man skal kunne omgås mennesker og kunne snakke med alle mennesker.”

Laura Nygaard, frisør:

”Ja, jeg synes nogle gange, det bliver undervurderet, hvor mentalt udfordrende det er at være frisør. For man skal have noget social intelligens for at kunne regulere sig selv så mange gange i løbet af dagen i forhold til andre mennesker. Så man er som frisør ikke dummere. Alle er jo klogere på hver deres måde.”

Se flere fordomme om frisører her:

Tandlæger elsker at påføre patienter smerte

Troels Barkholt, tandlæge:

”Det er en fordom, vi ofte hører. Og det krymper inde i maven på mig hver gang, fordi jeg forsøger altid at gøre det så smertefrit som muligt. Men det ligger mig meget fjernt, at vi skulle være nærmest kroniske sadister.

Jeg tror, at fordommen eksisterer, fordi det ikke kan undgås, at det engang i mellem gør ondt. Mange har sikkert også fået det genfortalt og fået det rodfæstet i en tidlig alder.”

Christian Roliggard, tandlæge:

”Jeg tror også, meget af det er nedavlet fra de ældre generationer, hvor der ikke har været så meget fokus på smertedækning. Det virker i hvert fald til, at mange har fået ar på sjælen, og hvis de så fortæller det videre til deres børn, så fremstår vi hurtigt som the bad guy.”

Se flere fordomme om tandlæger her:

Det eneste, du skal kunne som sosu, er at tørre røv og skifte ble

Katrine Aviaja Henningsen, social- og sundhedsassistent:

”Det med at skifte ble er måske fem procent af vores arbejde. Fordi der er også meget andet, vi gør.
Der er meget rehabilitering. Medicinhåndtering. Mange af mine borgere kan faktisk godt selv. Det var måske sådan engang, dengang vi blev kaldt hjemmeplejere.”

Se flere fordomme om Sosu’er her: