Succesfuld erhvervsmand med opråb: Vi skal vende fortællingen om håndværksfagene
Henrik Sørensen er udlært landbrugsmaskinsmed og senere uddannet ingeniør fra Københavns Teknikum (i dag Ingeniørhøjskolen). Foto: Claus Søndberg.

Der er én ting, Henrik Sørensen ikke vil tale om.

Det er politik.

Det gør han klart, inden selve interviewet går i gang, inden den lille lampe på båndoptageren lyser rødt.

Men han har noget, han meget gerne vil sige. En pointe, der er vigtig for ham at få frem. Det handler om, at alt for mange unge fravælger erhvervsuddannelserne. Det er ikke politik, siger han. Det er et menneskesyn.

- Unge er ikke så motiverede for at gå ind i håndværksfagene. Når de sidder nede i Jomfru Ane Gade, så lyder det ikke så godt at sige: Jeg er lige kommet i lære som blikkenslager. Og forældrene presser også på for, at børnene skal være studenter og tage en akademisk uddannelse og helst en kandidatgrad, siger Henrik Sørensen.

Han har ofte hørt sætningen, at hvis man ikke har evnerne til at læse videre, så kan man altid blive håndværker, men Henrik Sørensen foreslår, at man vender den om.

- I stedet skulle man sige: Hvis du ikke evner at skabe noget med dine hænder, hvis du ikke evner at lave et praktisk stykke ar...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?