Bjarne var minkavler. I dag arbejder han i en helt anden branche
- Jeg kan godt sætte mig på den her stol og sidde og kigge ud ad vinduet og hyle over det. Det hjælper i hvert fald ingenting, siger Bjarne Christensen. Foto: Claus Søndberg.

Historien, du skal høre nu, handler om Bjarne Christensen. Han bor ved Dybvad i Nordjylland og havde indtil fredag den 6. november sidste år været minkavler i så mange år, at han ikke kan huske det præcise antal.

- 35-40 år, svarer han, da jeg spørger ham, hvor længe han havde været i faget.

Vi sidder i køkkenet, der tilhører Bjarne Christensen og hans hustru, Mette Christensen. På bordet foran os står kaffe og en hjemmelavet æblecrumble, der ifølge Mette Christensen har været god tid til at bage i løbet af dagen.

For om mandagen, den 9. november sidste år, var hverken Bjarne Christensen eller Mette Christensen minkavlere længere. Dén dag blev de færdige med at aflive de sidste mink på deres minkfarm.

Da jeg en times tid forinden kørte langs de små veje, med retning mod Dybvad, for at lave interviewet, havde jeg en idé om, at jeg ville møde to tidligere minkavlere, som måske ville stå i en krise i deres arbejdsliv. Jeg havde også en idé om, at jeg ville møde to tidligere minkavlere, som vil...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?