Fra Holland til Hørby: Et umage samarbejde tiltrækker specialiseret arbejdskraft til toppen
Tiltrækningskoordinator Kåre Holdt Madsen har kontakt til 90 virksomheder i Frederikshavn Kommune. Foto: Claus Søndberg.

Hver morgen cykler den 48-årige ingeniør Wilco Dekker fra sit hjem lidt uden for Hørby til sit arbejde i Østervrå. En tur på cirka 10 kilometer. Den tur har han taget siden august, hvor han blev ansat som ingeniør i procesvirksomheden Polyteknik.

Som hans navn nok har afsløret, er Wilco Dekker ikke fra Vendsyssel. Han er fra Holland, og flyttede her til i sommer med sin kone Anneke, og har nu slået sig ned i den lille landsby mellem Sæby og Østervrå.

Sådan et job finder man ikke, hvis man sidder i Holland og googler rundt på et tastatur uden æ, ø og å. Men et par måneder tidligere, i februar, mødte Wilco og Anneke Dekker den nordjyske tiltrækningskoordinator Kåre Holdt Madsen på en messe i Holland. Han stod foran et blåt roll-up banner med ordene ’’Move North – We need you in Denmark’’. Det fangede Wilco og Anneke Dekker, som længe havde talt om at flytte til udlandet for at arbejde.

De tre fik sig en snak, og Kåre Holdt Madsen opfordrede dem til at flytte til Danmark. Han var sikker på, a...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?