Kristian Thulesen Dahl lander topjob i Aalborg: ”Det er en ønskestilling”
Navnenyt

Kristian Thulesen Dahl lander topjob i Aalborg: ”Det er en ønskestilling”

Den tidligere DF-formand bliver ny administrerende direktør i Danmarks største indlandshavn, Port of Aalborg. Her skal han stå i spidsen for milliardinvesteringer og skabelsen af 5.000 nye arbejdspladser i Aalborg Kommune.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
1. juli 2022

Port of Aalborg får ny direktør til august.

”Nu vil jeg gerne bruge mine kompetencer i erhvervslivet,” siger Kristian Thulesen Dahl om sit skifte fra dansk toppolitik til erhvervslivet i Nordjylland.

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti beskriver det som en ”ønskestilling,” han tiltræder hos Port of Aalborg, der har hovedsæde på Østhavnen og tæller 90 medarbejdere.

Danmarks største indlandshavn har det seneste årti udviklet sig fra en traditionel havnevirksomhed til en moderne indlandshavn med et omfattende logistiksetup og et øget fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

En transformation, som nu har tiltrukket én af dansk politiks mest markante profiler:

”Direktørstillingen hos Port of Aalborg er en ønskestilling for mig, da jeg her sammen med dygtige og kompetente medarbejdere kan arbejde med at skabe vækst og nye arbejdspladser. Jeg er utrolig glad for, at jeg har fået denne mulighed og dermed den fremtid, der nu tegner sig for mig,” fortæller Kristian Thulesen Dahl i en pressemeddelelse.

De fleste kender ham som en markant politiker, men vi ser ham først og fremmest som en erfaren leder, forhandler og strateg.
Lasse Frimand Jensen, bestyrelsesformand i Port of Aalborg

Da han onsdag offentliggjorde sin udmeldelse af Dansk Folkeparti, blev der ellers spekuleret i et skifte til Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne. Men hos kommunalt ejede Port of Aalborg glæder man sig over, at det er havnens udviklingsstrategi, som Kristian Thulesen Dahl nu skal hjælpe med at realisere:

”De fleste kender ham som en markant politiker, men vi ser ham først og fremmest som en erfaren leder, forhandler og strateg,” fortæller koncernens bestyrelsesformand, Lasse Frimand Jensen. ”Det er disse kompetencer, vi har brug for i Port of Aalborg, og det glæder os, at vi nu er nået frem til en aftale.”

Ifølge Lasse Frimand Jensen indebærer strategien investeringer for op mod to milliarder kroner, en målsætning om at tiltrække 10-15 store virksomheder til havnen samt at skabe 5.000 jobs i Aalborg Kommune frem mod 2030.

Arbejdet begynder 1. august 2022, når Kristian Thulesen Dahl rykker arbejdsdagen til Aalborg.