Lene Skole er topdirektør: “Den rigtige chef kan få stor betydning for dig og din karriere”
Mennesker i Vigeur

Lene Skole er topdirektør: “Den rigtige chef kan få stor betydning for dig og din karriere”

Lene Skole har taget mod alle de chancer, som hun har mødt - og det har bragt hende både til Mærsk, Coloplast og Lundbeckfonden, hvor hun har været CEO siden 2014. Her deler hun ud af sine bedste råd til karrieren.

Foto: Bente Poder
6. oktober 2022

Allerede da Lene Skole voksede op på en gård uden for Vrå i Vendsyssel, vidste hun, at hun ville arbejde i udlandet. Derfor begyndte hun som shippingelev i A. P. Møller-Mærsk, hvor hun fik en lang karriere, der sluttede som CFO for Mærsk Company Ltd. i London.

“Jeg vidste, at jeg gerne ville arbejde med noget internationalt, og det var også årsagen til mit første job. Hos Mærsk var jeg i hvert fald sikker på, at det internationale blev vækket, men ellers har jeg ikke lagt en plan for min karriere. Jeg har blot grebet de chancer, der har vist sig undervejs,” siger Lene Skole.

Hun har både arbejdet hos Coloplast - og siden 2014 været CEO hos Lundbeckfonden. 63 år gammel har hun samlet erfaringer fra et langt arbejdsliv. 

Her bringer vi Lene Skoles fem bedste karriereråd:

1) Tag til udlandet, og gør det tidligt. Danmark er et lille land, og du har brug for internationale erfaringer.

2) Sig ja, når en ny mulighed byder sig – også selvom du ikke er 100 procent klar, eller timingen ikke er optimal. Det kan være en spændende karrieremulighed, der kommer lidt for tidligt i din karriere, eller et møde, som du ellers ikke ville prioritere. Du bliver nødt til at være fleksibel og lære at håndtere det.

3) Hav fokus på at skabe resultater, men glem ikke processen. Resultater er vigtige i al karriereudvikling, men det er de mennesker, som du møder på din vej, også. Vær derfor en god, konstruktiv og generøs kollega. Det er sådan, du bygger dit “personlige” brand på den lange bane.

4) Vælg både dit job og din chef med omhu. Gør dit hjemmearbejde, før du siger ja til et spændende job og gå efter at få en chef, der interesserer sig for talentudvikling. Den rigtige chef kan få stor betydning for dig og din karriere.

5) Vær ambitiøs og arbejdsom, men pas på hamsterhjulet. Arbejdslivet er langt, og du skal holde i mange år, så husk den personlige bæredygtighed og invester tid i hjemmefronten. Den er vigtig – også for din karriere.

Hvis du vil læse mere om Lene Skole, finder du et interview her:

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.