Overvejer du at indføre AI på din arbejdsplads? Her er fem ting, du skal være opmærksom på
Arbejdspladsen

Overvejer du at indføre AI på din arbejdsplads? Her er fem ting, du skal være opmærksom på

Kunstig intelligens bliver ofte omtalt, som løsningen på (næsten) alle vores problemer. Man kan nemt få opfattelsen af, at mulighederne er endeløse med den nye teknologi. Men når AI konkret skal implementeres på arbejdspladsen, opstår der en del oversete udfordringer, viser nyt projekt.

Foto: Unsplash
9. maj 2023

ChatGPT. Midjouney. Dall-E.

Kunstig intelligens (AI) har for alvor gjort sit indtog.

Men hvis du drømmer om at indføre kunstig intelligens på arbejdspladsen, er det ikke bare at sætte en maskine i stikkontakten og trykke “START”. 

Det viser et nyt forskningsprojekt fra CBS. 

Projektet skulle se på, hvordan kunstig intelligens kunne optimere arbejdsprocesserne i fire danske kommuner. 

Kunne ruterne ud til borgerne gøres kortere, reducere sliddet på bilerne eller kunne man måske begrænse antallet af køretimer for medarbejdere? 

Projektet er endnu ikke afsluttet, men en af forskerne, der har fulgt projektet tæt, kan konstatere, at det er vanskeligere at implementere kunstig intelligens, end de fleste er klar over. 

“Der er en forestilling om, at AI er plug-in-play-løsning, men det er det altså ikke,” siger Frank Meier, forsker på CBS med fokus på ledelse.

Den nye teknologi sætter nye og flere krav til fremtidens ledere, hvis man vil have kunstig intelligens til at flytte ind på arbejdsplad

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?