AI kan skrive jobansøgninger på 20 sekunder. Det kan starte en vigtig samtale om dagpengereglerne
Tendenser

AI kan skrive jobansøgninger på 20 sekunder. Det kan starte en vigtig samtale om dagpengereglerne

En samtale mellem Valdemar Osted og hans bror har resulteret i en ny hjemmeside, der kan skrive vellykkede ansøgning på 20 sekunder. Manden bag håber, at den kan starte en samtale om de krav, ledige møder i jobcentret.

Foto: Christin Hume // Unsplash
13. marts 2023

Tænk, hvis du kunne få kunstig intelligens til at skrive din jobansøgning på 20 sekunder. 

Det kan du nu med en nylanceret hjemmeside

Manden bag er Valdemar Osted, der til daglig er konsulent i Common Consultancy, og han håber på, at hans hjemmelavede tjeneste kan hjælpe arbejdsløse, der er tvunget til at sende to jobansøgninger om ugen. 

“Jeg vil vise folk, at de kan bruge den her til de tvungne jobansøgninger, og så kan de fordybe sig i ansøgninger til de jobs, de rent faktisk vil have. Der er jo ingen der kan spytte en god ansøgning ud hver anden dag,” siger han. 

Valdemar Osted håber på, at hans initiativ kan starte en samtale om dagpengeregler, der foreskriver, at ledige skal sende to ansøgninger om ugen. 

Det er hans erfaring, at flere ledige sender ansøgninger afsted til jobs, de egentlig ikke gider at have. De søger dem kun, fordi de er tvunget til det. 

På den måde bruger både ledige og virksomheder tid på meningsløse ansøgninger. 

“Hvis vi kan få kunstig intelligens til at lave jobansøgningerne for os, giver det så overhovedet mening at have den her regel, der til tider stresser jobansøgere unødvendigt?” spørger han, inden han kommer med sit eget svar. 

“Måske vi skulle til at stole mere på, at folk faktisk søger de jobs, de gerne vil have i stedet for at tvinge dem til at søge uinteressante jobs”

Udover at løfte stressen fra de lediges skuldre kan den kunstige intelligens også være et værktøj for ledige, der søger deres drømmejob.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?