’’Jeg ønsker ikke medarbejdere, der kun er her for lønnens skyld’’
Arbejdspladsen

’’Jeg ønsker ikke medarbejdere, der kun er her for lønnens skyld’’

IT-branchen er dygtige til at fastholde medarbejdere, fordi der i mange år har været stor konkurrence om at få fat i dem. Men hvad kan andre brancher lære af dem? Det har vi snakket med Morten Hovaldt om, der er direktør for nordjyske Complea.

Vivian Lamhauge
Vivian Lamhauge
Journalist

I den første halvdel af 2021 sagde rekordmange danskere deres job op. Det har store konsekvenser for virksomhederne, da erfarne medarbejdere er en vigtig ressource. Men hvorfor kan det være så svært at fastholde medarbejdere? Og hvad får dem til at blive?

I en række artikler og podcasts sætter vi de næste uger fokus på fastholdelse i forskellige afskygninger. Læs og lyt med - og kom endelig med dine tanker til emnet på vigeur@dnmh.dk

I IT-branchen har man længe været fokuseret på fastholdelse og rekruttering af medarbejdere. Der er nemlig stor efterspørgsel for it-kundskaber på både det private og offentlige arbejdsmarked.

Derfor har der ifølge Mette Lundberg, der er direktør i interesseorganisationen IT-Branchen, altid været stort fokus på, hvordan man bedst muligt kan fastholde medarbejderne – og her er der altså fuld smæk på kreativiteten.

IT-branchen har altså sort bælte i fastholdelse. Men hvad er det, de gør? Og hvad kan andre brancher lære af dem?

Morten Hovaldt, direktør for Complea, der i 2021 vandt titlen som blev årets nordjyske leder.
En af begrundelserne lød blandt andet:

’’Udover de meget håndgribelige tiltag i virksomheden som sund kantineordning, massageordning i arbejdstiden og tilskud til personaleforeningens aktiviteter, så bliver der i indstillingen lagt stor vægt på, Morten anerkender betydningen af, at medarbejderne udgør et team, og at han har stor respekt for deres forskellige profiltyper. Han beskrives som en leder, der gerne giver sparring til sine medarbejdere og bakker sine medarbejdere op – også i svære situationer.’’

Han fortæller her om egne erfaringer med fastholdelse af sine 55 ansatte.

Hvordan arbejder du med fastholdelse?

’’Mange af vores medarbejdere får jobtilbud udefra og presset er stigende. Heldigvis har vi et meget lille medarbejderfrafald. Måske fordi vi har et stort fokus på at fastholde dem.

Min overbevisning er, at der vigtigere parametre at skrue på. Så vi har bevidst taget et valg om, at vi ikke ønsker de medarbejdere, der kun er der for lønnens skyld.

I stedet har vi stort fokus på nærværende ledelse og stærkt kollegaskab.

Hos Complea har vi et ekstraordinært godt sammenhold blandt medarbejderne, og vi vægter det højt. Det er vigtigt for os, at vores medarbejdere trives i et arbejdsliv, der er tilpasset til den livssituation den enkelte medarbejder står i. Vi har eksempelvis en stor grad af fleksibilitet.’’

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Allerede abonnent?

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.