Foto: Unsplash.com
Arbejdspladsen

Leder, kend din organisation – og styrk dit strategiarbejde

En gruppe forskere fra Aalborg Universitet har udgivet en rapport om strategiarbejde i danske organisationer. Rapporten identificerer en række problematikker både hos medarbejdere, mellemledere og topchefer. Lektor Louise Brøns Kringelum giver sine bud på, hvordan du helt konkret kan optimere strategiarbejdet i din organisation.

Foto: Unsplash.com
20. juni 2022

Strategi er et værktøj. Derfor bliver vi også nødt til at se det som ét, og som noget vi bruger i praksis.

Sådan lyder den klare opfordring fra Louise Brøns Kringelum, lektor ved AAU Business School, hvis en organisation skal nå i mål med strategiarbejdet.

Ifølge hende, skal vi vænne os til at se på strategi som ”et værktøj, vi kan bruge til at skabe retning, udvikling og vækst i vores organisationer,” hvilket også er en af hovedpointerne i rapporten Strategibarometer 2022, som hun er medforfatter på.

En strategi alle forstår

Men hvorfor er det vigtigt at arbejde ud fra en nedskreven strategi? Og hvordan sikrer en organisation sig, at strategien ikke blot bliver en flosset brochure i chefens skrivebordsskuffe, der symbolsk hives frem en gang om året?

Ifølge Louise Brøns Kringelum er der flere årsager til, at strategiarbejdet er essentielt for en organisation, der vil vækste og udvikle sig:

”Det er vigtigt at kigge fokuseret og målrettet på strategi, da det sætter retningen for organisati

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.