Nordjyde i spidsen for Lederne: “Når andre går til badminton, går jeg til bestyrelsesarbejde”
Portræt

Nordjyde i spidsen for Lederne: “Når andre går til badminton, går jeg til bestyrelsesarbejde”

Som chef for politik og strategi er hun med i topledelsen hos Aalborg Kommune. Nu skal Pernille Simonsen også stå i spidsen for flere end 130.000 medlemmer som ny forperson hos Lederne.

Foto: Bente Poder
13. maj 2023

Navn: Pernille Simonsen 

Alder: 47 år 

Bopæl: Nørresundby 

Familie: Gift med Peter Fruergård Simonsen. De har børnene Signe (15) og Jeppe (12) 

Nyt tillidshverv: Forperson for Lederne, der tæller flere end 130.000 medlemmer 

Stilling: Chef for politik og strategi i Aalborg Kommune 

Det siges om Pernille Simonsen, at hun kan fylde et lokale med en helt særlig energi - og at hun har en ekstraordinær evne til at se folk omkring sig.  

Sådan blev Pernille Simonsen i hvert fald karakteriseret, da hun for to år siden blev valgt som næstforperson for Lederne - Danmarks største lederorganisation.  

"Pernille har virkelig en smittende energi og en positiv tilgang til tingene. Du kan være sammen med mennesker, der dræner dig for energi. Eller mennesker, der giver energi. Pernille gør det sidste,” lød det videre i portrættet. 

Nu er 47-årige Pernille Simonsen netop avanceret fra posten som næstforperson hos Lederne - til forperson. Hun skal dermed stå i spidsen for flere end 130.000 medlemmer - hovedsageligt ledere. 

Her kommer fem skarpe til Pernille Simonsen: 

 

Hvorfor vil du gerne være forperson?  

“Jeg har det som en fisk i vandet, når jeg kan drible i krydsfeltet mellem bestyrelsesarbejde, ledelse, strategi og politisk arbejde. Netop derfor er rollen som forperson en drømmeposition for mig. Den indeholder alle de elementer, jeg brænder for. Men det er jo ikke nok at ”brænde for” – det kræver også, at man kan være med til at gøre ”en verden til forskel”.”  

Du er med i topledelsen i Aalborg Kommune. Nu også forperson hos Lederne. Hvordan får du tid? 

“Jeg plejer at sige, at når andre går til badminton, så går jeg til bestyrelsesarbejde. Det er simpelthen min fritidsinteresse. Og så er begge jobs jo inden for samme sfære, så jeg kan bruge min viden på tværs til gavn og værdi for begge positioner. Så på den måde går det hele op i en højere helhed.  

Bestyrelsesarbejdet hos Lederne er aldrig en sur pligt for mig - jeg får faktisk energi af det.  Så jeg er sikker på, at jeg nok skal få til at passe, selvom der selvfølgelig er lidt praktik forbundet med det.  

Hvad betyder ledelse for dig? 

“En ledelse kan beslutte nok så mange vigtige ting og lægge nok så mange strategier frem, men hvis ikke vi understøtter de fine ord og er rollemodeller, så batter det ikke. Ledelse gør en stor forskel på bundlinjen. Uanset om vi taler om trivsel, økonomi eller kvalitet. Dårlig ledelse kan gøre mange dårlige ting. God ledelse kan gøre mange gode ting.” 

Hvordan griber du selv ledergerningen an? 

 

“Når man lever af at udvikle andre mennesker og organisationer, så skal man også selv være i udvikling, så posten som forperson for Lederne er også med til at udvikle mig både som menneske og som leder.

Det drejer sig ikke om at have titlen eller magten, men om at sætte et positivt aftryk og at få folk med på at gøre det endnu bedre i morgen.” 

Hvad glæder du dig mest til? 

“Jeg glæder mig mest til at sætte mit personlige præg på bestyrelsesarbejdet. Vi skal i gang med en ny strategiperiode, men jeg har nogle mål for, hvad jeg gerne vil påvirke og ændre på den korte bane i hovedbestyrelse og bestyrelsesarbejde. 

Vi skal blive bedre til at onboarde vores nye bestyrelseskolleger og få dem godt med på holdet, når der er udskiftning. 

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?