Skaber din leder både tryghed og resultater? Nu kan du indstille din leder til nordjysk pris
Arbejdspladsen

Skaber din leder både tryghed og resultater? Nu kan du indstille din leder til nordjysk pris

Nu er det tid til at kåre Nordjyllands bedste leder. I år lægger dommerkomiteen vægt på, at vinderen evner særligt tre dyder inden for ledelse.

Her ses sidste års vinder af Den Nordjyske Ledelsespris, Christina Viffert. Foto: Pressefoto
1. september 2023

Kalenderen skriver nu september, og naturen begynder igen at vise sine brune nuancer frem.

Det betyder, at det igen er tid til, at du kan indstille din leder til Den Nordjyske Ledelsespris.

Prisen tildeles en leder, der kan noget helt særligt. En leder, som gør en forskel for medarbejderne og virksomheden som helhed.

Ifølge en af personerne fra dommerkomiéen lægger de i år vægt på særlige tre parametre i udvælgelsen af årets nordjyske leder.

”Det primære er selvfølgelig, at lederen evner at skabe gode resultater i den virksomhed, han eller hun er i spidsen for eller en del af. Det – tror jeg – forbliver en evig dyd,” fortæller Søren Samuelsen, afdelingsforperson i Lederne Himmerland og en del af årets dommerkomité, og fortsætter:

”Derudover skal man kunne omstille og udvikle virksomheden, så den forbliver relevant. Mål flytter sig jo over tid, og noget af det, vi især er optaget af lige nu, er, hvad bæredygtighed og grøn omstilling betyder for virksomhedens relevans og udvikling. Endelig skal man skabe et godt arbejdsklima med høj trivsel og psykologisk tryghed.”

”De tre parametre hænger jo uløseligt sammen, fordi hvis du ikke evner at skabe resultater og udvikle, får du et usikkert grundfundament i virksomheden, og det vil så oftest påvirke trivslen og trygheden blandt medarbejderne,” siger afdelingsforpersonen.

Søren Samuelsen skal sammen med resten af dommerkomiteen beslutte, hvem der i år løber med prisen som årets nordjyske leder.

Ifølge Søren Samuelsen er god ledelse særligt vigtig nu, hvor mange virksomheder kæmper med rekruttering.

"Manglen på kvalificeret arbejdskraft bliver kun værre de næste 10 år, så det er særlig vigtigt at have en virksomhed, der er kendt for at være moderne, en del af udviklingen og har et positivt omdømme blandt medarbejderne. Så er man bedre stillet til at tiltrække nye kandidater og fastholde medarbejdere,” siger han.

Sidste frist for indstilling er onsdag 25. oktober 2023 kl. 13.00. Prisen uddeles til Vigeur Live i Aalborg Kongres & Kultur Center onsdag d. 15. november 2023. 

Sidste års vinder

Sidste år løb Christina Viffert, der er plejehjemsleder på Plejehjemmet Lundbyescentret, med prisen som årets nordjyske leder.

Christina Viffert blev indstillet af sine egne medarbejdere, og de begrundede blandt andet indstillingen med disse ord:

”Hun giver os som personale frihed under ansvar og skaber et levende hus med medarbejdere, der elsker at både komme med ideer og udføre dem.”

”Hun har ledt os igennem, da corona lagde plejehjemmet ned – gange tre. Vi var pressede og havde svært ved at se en ende på det hele – men Christina insisterende på, at der var glæde ved hver dag og formåede at holde arbejdsglæden og ikke mindst arbejdsmoralen høj.”

Du kan læse mere om sidste års vinder her:

Siden Christina Viffert vandt prisen, har hun blandt andet oplevet, at der er sket en stigning i ansøgere og en efterspørgsel på, hvordan man skaber en arbejdsplads med psykologisk tryghed.

”Min ledelsesstil har ikke ændret sig, siden jeg vandt prisen. Men der er kommet en større nysgerrighed omkring de indsatser, jeg har sat i gang, så folk efterspørger min viden, så de kan implementere de indsatser i deres egne virksomheder.”

Derudover har hun for nyligt søgt fem nye ferieafløsere, hvor 127 søgte jobbet, og en husassistent, hvor 75 søgte jobbet.

”Og det er jo mange,” siger hun og tilføjer:

”Der er virkelig sket en stigning i ansøgere til vores stillinger, og det er, fordi det betyder noget for folk, at det er en god arbejdsplads. Flere ansøgere skriver også, at de hører, at mine medarbejdere både har det godt fysisk og psykisk, og at det lyder som et sted, hvor de vil kunne være glade og udføre et meningsfuldt arbejde.”

Du kan læse mere om prisen og indstille din leder her.