22 jobfunktioner er på listen: Se her, om du skal være særlig opmærksom på stress
Arbejdspladsen

22 jobfunktioner er på listen: Se her, om du skal være særlig opmærksom på stress

Finansforbundet har spurgt deres medlemmer ind til oplevelsen af at være stresset. Se listen her, og find din jobfunktion i artiklen.

Foto: Unsplash
2. marts 2023

En undersøgelse, som Finansforbundet har foretaget blandt 11.000 medlemmer tilbage i oktober, viser, at næsten hvert fjerde medlem er så stresset, at de er i risikozonen for at udvikle helbredstruende stress.

Undersøgelsen er mundet ud i en liste, som giver et overblik over i hvilke jobfunktioner, medlemmerne er mest belastede. Af de 22 jobfunktioner på listen står det helt galt til blandt privatrådgiverne. Her er hver tredje i stresssumpen.

Da hjemsendelserne i 2020 var på sit højeste, var det til sammenligning godt hvert tiende medlem – 12 procent mod nu 23 procent - der var stresset.

Stress og mistrivsel er dermed lige så markant en faktor i arbejdslivet i finanssektoren som før corona.

”Jeg var virkelig ærgerlig, da jeg så tallene fra den nye undersøgelse. Coronaen viste os, at medarbejderne med øget selvbestemmelse trivedes bedre, tog ansvar og skabte endnu bedre resultater. Men det er åbenbart ikke noget, man rigtig har lært noget af i sektoren,” siger Michael Budolfsen, næstformand i Finansforbundet, i en pressemeddelelse.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?