Næsten hver 10. må ikke tale om løn, mens andre ikke har lyst. Men det burde de
Arbejdspladsen

Næsten hver 10. må ikke tale om løn, mens andre ikke har lyst. Men det burde de

En undersøgelse fra fagforeningen IDA viser, at kun hvert fjerde medlem taler om løn med sine kolleger. Det er til trods for, at der ifølge Malene Matthison-Hansen kun er fordele at hente.

Foto: Unsplash.com
24. januar 2023

Vi taler stadig ikke særlig meget om løn på arbejdspladserne. Faktisk er det kun 25 procent, der taler med kollegaerne om, hvad der står på lønsedlen. Alt imens 73 procent holder tallet tæt på kroppen.

Det viser en ny spørgeundersøgelse fra fagforeningen IDA, som er lavet blandt flere end 17.000 privatansatte medlemmer.

I selv samme undersøgelse svarer flere end halvdelen af medlemmerne, at det bliver set som upassende at tale om løn på deres arbejdsplads. Og 55 procent svarer, at de ser løn som en privatsag.

”Der er desværre for meget tabu på dette område både blandt både medarbejdere og arbejdsgivere. Fakta er, at hemmelighedskræmmeriet kun gavner arbejdsgiverne. De sidder med det fulde overblik, og går du til lønsamtale uden nogen som helst indsigt i, hvad dine kolleger får i lønningsposen, så er du allerede bagud på point. Derfor vil jeg opfordre til, at man bryder tabuet og også taler om løn med sine kolleger,” siger Malene Matthison-Hansen, formand for Ansattes Råd i IDA, i en pressemeddelelse.

Samtidig viser undersøgelsen, at ni procent arbejder i en virksomhed, der har regler mod, at medarbejderne taler om løn.

”Det er dybt bekymrende, at næsten hver tiende svarer, at deres arbejdsplads har regler, som forbyder medarbejderne at tale om løn. Ifølge ligelønsloven er du fuldt berettiget til at dele dine lønoplysninger med dine kolleger. Af og til støder vi også på sager, hvor arbejdsgivere forsøger sig med at skrive fortrolighedsklausuler ind i ansættelseskontrakterne, men det er og bliver ulovligt. Din arbejdsgiver kan ikke kræve, at du holder tæt om din løn,” siger Malene Matthison-Hansen.

Malene Matthison-Hansen mener, at der er meget at hente ved at skabe en løngennemsigtighed:

”Åbenhed om løndannelsen er et af de absolut bedste værktøjer til at komme uligeløn til livs, og det er en skam, at lønåbenheden har så trange kår så mange steder. Fuld transparens om løn kan både føre til højere lønninger og er samtidig et effektivt middel mod diskrimination,” siger hun.

Men hvorfor er det egentlig, at vi holder os fra at tale om løn, når det ikke er bestemt fra arbejdsgivers side?

Og vil flere gerne tale mere om løn, end de gør nu?

Det har min kollega Vivian Lamhauge tidligere undersøgt. Du kan læse svarene i artiklen herunder.

Vigeurs podcastvært Karen Haaning har også tidligere debatteret dilemmaet med Henrik Møllgaard, håndboldspiller på Danmarks herrelandshold og ved Aalborg Håndhold, og Mette Kirstine Goddiksen, klummeskribent og presseansvarlig ved Kunsten.

I linket herunder kan du lytte til, hvad de sammen når frem til.