Nordjysk byggebranche handler ikke kun om mursten – et bestemt forretningsområde viser vejen i branchen
Industri

Nordjysk byggebranche handler ikke kun om mursten – et bestemt forretningsområde viser vejen i branchen

Førstepladsen overrasker ikke, men hele fem ud af de 10 af de største bygge- og anlægsvirksomheder i Nordjylland målt på bruttofortjeneste beskæftiger sig med dette forretningsområde.

Foto: Unsplash.com
6. januar 2023

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S, der udvikler projekter og bydele i hele landet, indtager en suveræn 1. plads i den nordjyske byggebranche, når der ses på bruttofortjeneste i 2021. 

Det viser et udtræk fra virksomhedsdatabasen NN Erhverv, som Vigeur har foretaget, over nordjyske bygge- og anlægsvirksomheder. 

Her har A. Enggaard A/S en bruttofortjeneste på lige knap 256 millioner kroner. Det er 70 millioner kroner mere end nummer to på listen, som er Uggerly Installation A/S. 

Sidste plads på podiet indtages af CBRE Intego A/S, der har hovedsæde på Blytækkervej i Aalborg, med en bruttofortjeneste på godt 159 millioner kroner. 

Bruttofortjenesten er det beløb virksomhederne har omsat for, når produktionsomkostninger er trukket fra nettoresultatet. Der er altså ikke tale om virksomhedernes overskud. For at komme frem til det tal, skal der også modregnes administrationsomkostninger og andre driftsomkostninger.   

Både Uggerly Installation A/S og CBRE Intego A/S beskæftiger sig i stort omfang med elinstallation. Det er de dog ikke ene om, når vi kigger på resten af top-10 over bygge- og anlægsvirksomheder med største bruttofortjeneste.

Det gælder nærmere bestemt fem af virksomhederne i top-10. Foruden Uggerly Installation A/S og CBRE Intego A/S gælder det Nordkabel A/S, KT Elektric Aalborg A/S og Mariendal El-Teknik A/S. De placerer sig som henholdsvis nummer 8, 9 og 10 på listen.

Entreprenørerne til byggerier klarer det også godt på listen. Foruden A. Enggaard tæller top-10 Arne Andersen, Vrå A/S på fjerdepladsen med en bruttofortjeneste på 153 millioner kroner samt DS Flexhal A/S med en bruttofortjeneste på 135 millioner kroner.

Kranvirksomheden BMS A/S, der er et af verdens største af sin slags, runder top-5 af med en bruttofortjeneste på 147 millioner kroner.

Kilde: Navne & Numre Erhverv. Grafik: Peter Dahl Andersen. 

Vil du læse mere som dette?

Her er min personlige anbefaling. God læselyst!

Matias Kirstein Petersen