Her er virksomhederne i Frederikshavn Kommune, der havde størst overskud i 2022
Finans

Her er virksomhederne i Frederikshavn Kommune, der havde størst overskud i 2022

Én virksomhed skiller sig ud, ved en gennemgang af årsregnskaber fra 2022 i Frederikshavn Kommune.

Arkivfoto: Torben Hansen
4. januar 2023

Med et overskud på mere end 51 millioner kroner topper Skagen Cementstøberi A/S suverænt listen over de mest indbringende virksomheder i Frederikshavn Kommune i 2022. Det viser et udtræk fra virksomhedsdatabasen NN Erhverv, som Vigeur har foretaget, over virksomheder, der har offentliggjort årsregnskab pr. 31/12-2022.

Støberiet, der har hjemme i Danmarks nordligste by, fremstiller og sælger cement samt stenprodukter som fliser og fundablokke til både private og erhverv. Jens Jørgen Nielsen og sønnen Søren Nielsen står i dag i spidsen for Skagen Cementstøberi A/S.

Tilbage i regnskabsåret 2021 blev Skagen Cementstøberi A/S den mest indbringende virksomhed i hele Frederikshavn Kommune.

I toppen af listen over de foreløbige indtjeningstopscorere i 2022 finder vi også Tegnestuen Elverhøj Holding ApS, Johansen ApS og Nbe Group ApS. Deres nettoresultater ligger på henholdsvis 22,176, 19,992 og 16,238 millioner kroner.

Tegnestuen Elverhøj Holding ApS holder til i Sæby og beskæftiger sig med udlejning af lejligheder i centrum. Johansen ApS's hovedaktiviteter er produktion og salg af tøj til babyer, børn, teenagere og voksne, mens Nbe Group ApS er markedsførende inden for produktion af træpille- og stokerfyr med mere end 80.000 anlæg i drift i det meste af verden.

Boligland Frederikshavn ApS runder listens top-5 af. Selskabet ejer i alt seks virksomheder, og hovedparten af indtjeningen kommer fra Møllecentret ApS.

Kilde: Navne & Numre Erhverv. Grafik: Peter Dahl Andersen

Om udtrækket: I udtrækket er frasorteret fonde, og derudover er virksomheder udtrukket ud fra en præmis om, at virksomheder kun må figurere ét sted på listen.

Med andre ord kan listen ikke både rumme et holdingselskab og virksomheder, som er ejet af holdingselskabet. For eksempel er Møllecentret ApS ikke med på listen, selvom virksomhedens indtjening i 2022 rækker til en foreløbig 6. plads, da Møllecentret ApS er ejet af Boligland Frederikshavn ApS.