Fawzie var proaktiv gennem hele studietiden: “Jeg føler mig heldig, fordi jeg er havnet lige her”
De første 100 dage

Fawzie var proaktiv gennem hele studietiden: “Jeg føler mig heldig, fordi jeg er havnet lige her”

Fawzie El-fil er nyuddannet - og arbejder nu som HR-koordinator hos aalborgensiske Gabriel A/S, der designer, udvikler og producerer tekstiler til møbler. “Jeg kommer med nye øjne - og jeg føler, at der bliver lyttet til mig,” siger hun.

Foto: Martel Andersen
15. november 2022

De første 100 dage er altafgørende for en leder, der træder ind i et nyt job. Uanset om det er første eller tiende gang, han eller hun gør det. Det siger man i hvert fald. Men hvad betyder de første 100 dage for dem, der er helt nye på arbejdsmarkedet? Og hvad kan vi lære af hinanden? Det spørger vi om i serien "De første 100 dage".  

Navn: Fawzie El-fil 

Alder: 33 år

Fødeby: Beirut, Libanon

Bopæl: Hasseris

Familie: Gift og har tre børn på 5, 7 og 9 år

Uddannelse: BA i international virksomhedskommunikation fra 2012 og cand.mag. i kommunikation, kultur og globalisering med speciale i organisation og ledelse fra sommeren 2022

Det nye job: HR-koordinator hos møbeltekstilleverandør Gabriel A/S pr. 1. september 2022

Student: Hasseris Gymnasium, 2008

Sabbatår: Mellem BA og kandidat har hun holdt tre barselsperioder og arbejdet med integration som tolk, sprogmedarbejder og kulturformidler

 

Hvordan fik du dit første job?

Jeg fik jobbet via mit netværk. En god kollega fra Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor jeg har været i praktik og efterfølgende var studiemedarbejder, sendte mig et link med et stillingsopslag, hvor Gabriel søgte en HR-koordinator.

Gennem hele min studietid prøvede jeg at være proaktiv med netværk og studierelevant arbejde, og det gav pote. 

Jeg kom til 1. og 2. samtale og blev derefter tilbudt jobbet. Det er mit første job, efter at jeg blev cand.mag.

Hvad tænkte du, inden du begyndte?

Jeg var rigtig spændt, men også lidt nervøs. Jeg havde forhørt mig i mit netværk, og der var kun positive historier om min kommende arbejdsplads. Det gav mig ro i perioden, fra jeg blev tilbudt jobbet, til jeg begyndte.

Hvordan var den første dag? Hvad var de største indtryk?

Vores HR-direktør tog imod mig og havde sørget for en rolig start, hvor hende og jeg spiste morgenmad sammen. Hun havde blokeret sin kalender hele dagen, så hun havde afsat tid til at give mig en god start. Derefter blev jeg stille og roligt introduceret for resten af huset, og jeg kunne logge på de forskellige systemer, mail og den slags.

Jeg synes dog stadig, at det var overvældende at starte i et nyt arbejde - men på en gode måde. Der er rigtig mange nye mennesker og indtryk, man skal forholde sig til. Men alle omkring mig var super imødekommende og venlige.

Hvor hurtigt kom du ind i de nye arbejdsgange?

Jeg synes selv, at jeg er kommet ret hurtigt ind i de nye arbejdsgange her to-tre måneder inde i jobbet. Jeg har selvfølgelig meget mere, jeg skal lære, men jeg glæder mig over, at opgaverne er spændende. Jeg er vild med, at opgaverne kombinerer det organisatoriske og det menneskelige.

Hvordan kan du bruge det, som du lærte på dit studie?

Nu er jeg jo uddannet fra Aalborg Universitet, hvor undervisningen er tilrettelagt efter problembaseret læring. Det er blevet min naturlige tilgang til arbejdet, at jeg tilegner mig ny viden og går systematisk til en problemstilling. Jeg identificerer, analyserer og løser problemer i mit daglige arbejde, og det er helt sikkert noget, som jeg har taget med fra min uddannelse. 

Det er lidt en overgangsproces at gå fra studie til arbejde. Det lærte jeg især under mit praktikophold og dernæst studiejob, hvor jeg trak rigtig meget på teorierne. Jeg havde altid et behov for at forklare, hvorfor jeg gjorde, som jeg gjorde, eller hvorfor jeg synes, vi skulle gøre det ene fremfor det andet. Jeg ville gerne begrunde det hele i teorier, for det havde vi jo lært på universitetet!

Studiejobbet fungerede som en vigtig brobygger mellem teori og praksis, og det har lært mig at omsætte min viden til praksis. Jeg lærte også, at jeg ikke skal overøse mine kollegaer med begrundelser i teorier. I dag bruger jeg stadig teorierne - men i et mindre omfang. For i den virkelige verden har man ikke uendelig tid, og man lærer også med tiden, at mindre kan gøre det. 

Hvordan har de første måneder været - sådan overordnet set?

Lærerige. Jeg lærer noget nyt hver dag, hvilket er supercool. Jeg er landet i et dejligt team med søde og rare kollegaer. Og min arbejdsplads er generelt bare et rart sted med et moderne medarbejdersyn, hvor medarbejderne er den vigtigste ressource. Vi bliver hele tiden mindet om, at vi skal huske at holde pauser - og at holde fri, når vi har fri. Der er en oprigtig omsorg for os. Så jeg føler mig rigtig heldig, fordi jeg er havnet lige her. 

Hvilket råd kan du give til andre, der skal til at begynde i deres første job?

Tro på dig selv. Du er blevet ansat, fordi virksomheden tror på, at du kan løfte opgaven, så selvfølgelig kan du det! Og vær ikke bange for at spørge. Der er ingen, der forventer, at du kan det hele fra dag ét, og jo mere du spørger, jo mere lærer du.

Hvilket råd kan du give til andre virksomheder, der tager imod en nyuddannet medarbejder? 

Sæt tid og ressourcer af for en grundig opstart, og læg en plan for de første par måneder. Hold løbende check-ins, for at få en status på opgaverne og den generelle trivsel. Giv gerne konstruktiv feedback, så opgaverne kan løses bedre fremadrettet. 

Og til sidst: Inviter den nyansatte til at give feedback til jer. Den nyansatte kommer med helt friske øjne og undrer sig sikkert over, hvorfor I gør, som I gør. Det er med at udnytte den læring, der ligger i, at den nyansatte kommer med friske øjne og måske har øje for, at noget kan gøres smartere. Efter et stykke tid kan man ikke længere se det, så det er med at udnytte det udefrakommende blik, mens det er intakt. 

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.