AI kommer med flere moralske hovedpiner. Men vi har lært af historien, mener professor
Fremtid

AI kommer med flere moralske hovedpiner. Men vi har lært af historien, mener professor

Stor sandsynlighed for fejl, diskrimination og en kamp mellem menneske og maskine gør, at implementeringen af AI kommer i en etisk farezone. Men Thomas Ploug, der er professor på Aalborg Universitet og forsker i AI og Etik er ikke bekymret. Læs her hvorfor:

Foto: Unsplash
4. maj 2023

Når AI med hastige skridt indtager en plads i vores samfund, er det vigtigt, at vi har styr på etikken bag.

Historien viser nemlig, at mennesket ikke har praksis for at vende de konsekvenser, der kommer med de fremskridt som ny teknologi giver.

Et eksempel på det er klimakrisen, hvor overvejelser om konsekvenserne af vores teknologiske udvikling først er dukket op på bagkant.

”Det gør, at vi nu står overfor nogle meget store miljøproblemer, som vi skal løse på bagkant. Det er mere kompliceret end, hvis man har tænkt etikken med fra begyndelsen,” forklarer Thomas Ploug, der er professor på Aalborg Universitet og forsker i etikken omkring AI.

Han mener dog også, at vi har lært af den kamp, vi kæmper mod klimaforandringerne nu.

”Klimakrisen har givet os en bevidsthed om, at vi skal tænke etikken ind fra begyndelsen. Og det er AI et godt eksempel på. Man har i EU siden 2018 arbejdet på at få indført nogle juridiske reguleringer, som ender med at blive indført nogenlunde på samme tid, som d

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?