Dette er vigtigt for at lykkes som mellemleder. Men ikke alle formår det. Gør du?
Som mellemleder skal du både balancere topledelsens og medarbejdernes interesser. Det er ikke altid nemt. Illustration: Maja Henriksen.

December nærmer sig med hastige skridt. Det samme gør den aften, hvor kollegaer drikker snaps i stedet for kaffe og samles på dansegulvet fremfor i mødelokalet.

Skal en mellemleder med til årets firmajulefrokost, kan vedkommende meget vel være den, der bryder isen og er den første på dansegulvet – mens mellemlederen ikke må være den, der drikker sig mest fuld.

Det fortæller Claus Westergård Elmholdt, der er autoriseret psykolog og lektor på Aalborg Universitet. Han har igennem 15 år arbejdet med forskning og udvikling inden for ledelses- og organisationspsykologi.

Ifølge forskeren er mellemlederen, der giver den gas på dansegulvet, men ikke i baren, et godt billede på den balance en mellemleder skal forsøge at finde: En balance, hvor man er loyal overfor topledelsen, men samtidig ikke kommer for langt væk fra medarbejderne.

- Du skal kunne navigere i et spændingsfelt, hvor du får dine medarbejdere til at trives godt, være motiverede og løfte opgaverne med den rigtige kvalitet til tiden. Sam...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?