Aalborgvirksomhed slog igennem på TikTok: Sådan fik de succes
Tech

Aalborgvirksomhed slog igennem på TikTok: Sådan fik de succes

Mange forbinder TikTok med unge, som danser til korte lydklip. Men meget tyder på, at platformen ikke bør undervurderes som marketingkanal. Læs, hvordan The Sneaker Store slog igennem på TikTok, og få specialistens bud på, hvorfor de har fået succes.

Frederik Flindt, Lasse Brask Andersen og Gustav Toft. Foto: Michelle Valeur
20. juli 2022

Med over to milliarder downloads på verdensplan farer TikTok frem på listen over de mest brugte sociale medier. DRs medieanalyse viste i 2021, at 11 procent af danskerne over 12 år har en profil, og 8 procent bruger den dagligt. Dermed rangerede TikTok side om side med LinkedIn med hensyn til daglige brugere.

Aalborgvirksomheden The Sneaker Store har i den grad formået at udnytte TikTok. Bag succesen står Frederik Flindt, Gustav Toft og Lasse Brask Andersen. De forhandler eksklusive sneakers på eftersalgsmarkedet.

Virksomheden blev til i april 2021. I juli 2021 lavede de deres første TikTok. Derefter gik det så hurtigt, at de næsten ikke kunne følge med. Lidt over et år efter TikTok-debuten har forretningen udviklet sig til den grad, at de forventer at omsætte for 20 millioner kroner i 2022.

The Sneaker Store på TikTok

”TikTok er vores primære marketingkanal, men vi bruger ikke TikTok, som vi bruger andre medier”, fortæller Frederik Flindt, som står for virksomhedens markedsføring. ”Vi laver ikke betalte annoncer som på Facebook, vi laver organisk materiale.” Dermed er det ikke annoncekroner, som fører virksomhedens indhold frem i lyset. 

Forretningsmæssigt mener han, at måden de har benyttet TikTok på har bidraget til at bygge deres brand. Gennem platformen får de mulighed for at tappe ind i en interesse, de selv og andre har. Derfor er fokus for deres TikTok-indhold, at det skal bidrage til at dele viden og underholde. Det har, ifølge Frederik Flindt, medført tillid og kendskab til virksomheden.

Folk ser igennem salgsbudskaber på TikTok. De scroller videre. Derfor connecter vi med folk. Vi deler vores hverdag med sneakers, og det synes folk er fedt.
Frederik Flindt, stifter af The Sneaker Store

Han oplever, at det stærke brand kommer til udtryk i ordrebemærkningerne. Her beder kunder om alt fra brandklistermærker til, at The Sneaker Store filmer, når kundens sko bliver pakket, og at videoen kommer på TikTok. Det taler ind i virksomhedens ambition med at være på platformen.

Ambitionen er, ifølge Frederik Flindt, ikke udelukkende at skabe salg:

”Det handler om community. Hvis det giver et salg, er det fedt, men det er fint, hvis det ikke gør. 

Folk ser igennem salgsbudskaber på TikTok. De scroller videre. Derfor connecter vi med folk. Vi deler vores hverdag med sneakers, og det synes folk er fedt,” lyder det fra Frederik Flindt.

”Vi er interesserede i at have et community, hvor folk kan blive informeret om sneakers, lære om det og dele passionen med hinanden. At folk så vælger at købe sko ved os understreger, at vi gør noget rigtigt,” fortæller han.

Han uddyber, at deres tilstedeværelse på platformen også medfører synlighed, salg og kontakt til kunderne på andre platforme. Eksempelvis på e-mail.

Frederik Flindt viser The Sneaker Stores TikTok-profil. Den har i dag 45800 følgere. Foto: Rebecca Stewart
Frederik Flindt viser The Sneaker Stores TikTok-profil. Den har i dag 45800 følgere. Foto: Rebecca Stewart

Frederik Flindt kender ikke koden til at knække algoritmen for alle virksomheder. Han fortæller, at TikTok er en mangfoldig platform, og der er ikke nødvendigvis én løsning. Han sætter dog gerne ord på, hvad The Sneaker Store gør for at få succes:

”Vi overvejer, hvad folk gerne vil se. Videoerne som går virale er kendetegnet af, at vores content ikke kun skal omhandle sneakers. Trends er alfa omega, så vi forsøger at følge de trends, der er,” forklarer han.

Trends kan omfatte flere forskellige ting. Det kan være lydklip eller specifikke danse, som er populære i den givne periode. Det kan også være en bestemt måde at fortælle en historie på eller en måde, man viser et produkt på.

Derudover benytter virksomheden ikke kun én profil til at lave indhold på TikTok.

”Vi har tre kanaler, og vi laver vores egen content på de forskellige kanaler. Gustav har en privatkanal, og det har jeg også. Gustavs er trendbaseret og ungdommeligt. Mit er business-orienteret. Jeg fortæller om ting, vi gør i et business-perspektiv. Så har vi vores platform, The Sneaker Store, som har sit eget fokus på sneakers,” siger Frederik Flindt.

Virksomheden udgiver indhold på de tre kanaler dagligt, og de har siden start produceret over 1300 videoer. De bruger ugentligt over 40 timer på at producere indhold til kanalen.

”Sneakers appellerer jo til en niche-befolkning. Personligt content rammer bredere. Derfor favner vi bredt med de tre platforme. Det handler om interessefeltet for dem, som ser med,” uddyber han.

Specialistens vurdering

Martin Bylund Larsen arbejder med marketing på de sociale medier til dagligt og er imponeret over The Sneaker Stores resultater.

”Helt overordnet er det vanvittigt fantastiske resultater. Både i forhold til perioden, de har gjort det i, hvor langt de har bredt sig ud, og hvor dedikerede de har været. Det er meget imponerende,” siger han. 

Han peger på en række ting, som giver virksomheden succes:

”Et er, at de er superpersonlige. De går selv på kameraet og taler ind i telefonen.

Derudover er de sjove, uformelle, og de taler om sko og deres forretning uden at sige ’køb dem her’. De viser lager, kulisser og medarbejdere, og de viser, når de pakker ordrer til brugere, som har efterspurgt det. De skaber kontakt med seerne, og de opfordrer til interaktion,” fortæller Martin Bylund Larsen.

Hvis man vil kaste sig ud i at bruge TikTok, så er det all in. Alt eller intet. For du kan ikke bare give lidt af dig selv.
Frederik Flindt, stifter af The Sneaker Store

TikTok er ikke for alle

Ifølge Martin Bylund Larsen er det ikke nødvendigvis alle virksomheder, som kan få succes med TikTok. Det afhænger blandt andet af virksomhedens målgruppe, og hvorvidt virksomheden er villig til at gøre dét, der skal til. Han forklarer:

”TikTok står som en kæmpe mulighed, men det er en mulighed, der også udfordrer. Når du laver indhold på Facebook eller LinkedIn, er der ikke, med hensyn til indholdsform, den helt store forskel.

Men TikTok er anderledes, indholdsformen er anderledes, og TikTok kræver video og kræver et sprog, som det kan være vanskeligt for marketingfolk at tale med i. TikTok kræver investering af tid.

Trends er afgørende på TikTok og for at opdage dem, er du nødt til at være der. Der skal bruges tid på overvågning af platformen og på produktion. Du kan ikke forvente et stort pay-off på TikTok, hvis du kun lægger noget op en gang om måneden eller genbruger fra andre platforme.

Derudover er det væsentligt, at du er i stand til at følge med på platformens præmisser. Det er kun video, for man kommer ingen vegne med tekst. Æstetikken er, at folk vender kameraet mod sig selv og taler til kameraet, som om det er seeren selv. Man skal kunne være person foran logoet.

Dem som er villige til det - de kan få resultater.”

Hvis du overvejer, om din virksomhed skal prøver kræfter med TikTok, har Frederik Flindt en opfordring:

”Hvis man vil kaste sig ud i at bruge TikTok, så er det all in. Alt eller intet. For du kan ikke bare give lidt af dig selv. Derudover skal man huske, at indholdet skal passe ind i platformen.

Der er en gængs måde TikTok-indhold skal være på. Det er trends og formater, man følger, og så kan man ikke lave en YouTube-vlog for eksempel, for det passer ikke ind på platformen,” siger han.