Alvaro sætter sig i direktørstolen i stormomsust forvaltning: Her er hans ambitioner
Jobskifte

Alvaro sætter sig i direktørstolen i stormomsust forvaltning: Her er hans ambitioner

Aalborg Kommune har fundet afløseren for Anders Fokdal, der stoppede som direktør i by- og landskabsforvaltningen efter balladen om de ulovlige udbygningsaftaler. Den nye direktør kommer fra Aarhus Kommune og kalder sin ansættelsesperiode hektisk, men er klar til at stå på mål i forvaltningens komplekse ansvarsområder.

PR-foto
27. oktober 2022

Det går stærkt med jobskiftene i Nordjylland i øjeblikket. Vigeur hjælper dig med at holde overblikket - og fortæller om mennesker, der får nyt arbejde. Hvorfor skifter de job? Hvad glæder de sig til? Hvilke ambitioner har de?

Navn: Alvaro Arriagada

Jobskifte pr. 1. november: Fra chef for Budget og Planlægning samt Projektdirektør for Kongelunden hos Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune til direktør for By og Land i Aalborg Kommune. Han afløser Anders Fokdal

Alder: 42 år

Bopæl: Aarhus, bor sammen med Nicoline og har to børn, Sofia (18 år) og Selma (5 år) - samt en lille ny på vej.

Født i: Aarhus - og barn af chilenske flygtninge

Uddannelse: Cand. scient. pol (statskundskab)

Har siden sin uddannelse arbejdet i: Analyse- og rådgivningsvirksomheden Epinion, Det statsautoriserede revisionsaktieselskab BDO og Aarhus Kommune

Hvorfor søgte du jobbet i Aalborg? 

Jeg søgte jobbet, fordi Aalborg er et meget spændende sted at arbejde med byudvikling. Som Danmarks tredjestørste kommune, som en stor studie- og erhvervsby og som naturlig drivkraft for en hel landsdel, skal en masse brikker inden for planlægning, arealudvikling, infrastruktur, natur og bæredygtighed landes rigtigt inden for de kommende år.

Hvordan var din ansættelse? 

Hektisk og afklarende. Det hele foregik under en meget travl periode på mit arbejde i Aarhus Kommune, og der var en hel del konkrete nedslag med ansættelsesudvalg, rekrutteringskonsulent, diverse tests mv., hvilket er en helt naturlig del af ‘pakken’, når man søger en toplederstilling. Samtidig var det vigtigt at møde ansættelsesudvalget, fornemme personerne i det og derved blive mere afklaret på, at jeg var på rette spor.

Hvordan er det at sætte sig i en stol, der er ledig, fordi der har været meget offentlig blæst og opmærksomhed om forvaltningen?

Jeg har været opmærksom på forhistorien - og også spurgt ind til det i ansættelsesprocessen. Mit billede er, at man allerede er godt i gang med at håndtere det i organisationen, og at min start derfor heller ikke bliver særskilt defineret af dette. Den læring, der ligger fra forløbet, skal vi selvfølgelig alle bære med videre.

Hvorfor sagde du ja? 

Fordi de meget spændende udfordringer fra stillingsopslaget blev matchet af en dygtig og engageret organisation samt en åben, direkte og god stemning blandt dem, jeg kommer til at arbejde tæt sammen med.

Hvad glæder du dig til? 

At sætte mig i den administrative spids for en stor og dygtig organisation samt at lære en ny kommune - og dermed en ny måde at gøre tingene på - at kende. 

Hvad bliver det sværeste i dit nye job? 

At arbejde med By og Lands ansvarsområder er fantastisk komplekst. Vi påvirker erhvervslivets vilkår, borgernes måde at bo, deres daglige logistik og deres rekreative udfoldelsesmuligheder, uden at vi præcist kan vide, hvordan løsningerne fungerer, mens vi planlægger dem. I tilgift er der som regel offentlig opmærksomhed og store interesser på spil. Jeg kender ikke de konkrete sager endnu, men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at der bliver rig mulighed for at stå på mål for de valgte løsninger som bindeleddet mellem det politiske niveau, organisationen og den bredere offentlighed.

Hvad har du lært af dit job i Aarhus Kommune? 

Jeg har lært rigtig meget om spændingsfeltet mellem politik og administration og om vigtigheden af god oversættelse mellem niveauerne. Og så har jeg lært, at de store forandringer ikke kun kommer af gode ideer og ny viden. Der skal som regel også stort ledelsesmæssigt fokus og vedholdenhed til.

Hvad lærte du i dine tidligere ansættelser i konsulentbranchen (Epinion og BDO)? 

Jeg har lært rigtig meget af - tidligt i min karriere - selv at skulle stå på mål for og forklare resultaterne af mit og teamets arbejde på områder, der havde meget stor betydning for dem, der havde bestilt arbejdet. Det kræver flid, overblik, overskud, men også en pæn portion ydmyghed overfor den kontekst, som man kun er en del af i en afgrænset periode.

Hvad er det vigtigste indenfor dit felt lige nu? 

Vi skal ramme en lang række balancer inden for klima, bæredygtighed, oplevet velvære, økonomi og det sociale, når vi udvikler, planlægger og udfører. Og listen over vigtige hensyn bliver kun længere. Der er ikke noget nyt i det, men de mange balancer og bundlinjer og nye konkrete løsninger, der rammer dem, er det vigtigste succeskriterium i en politisk styret organisation som vores.

Hvad er din vigtigste bedrift i dit arbejdsliv? 

Mit arbejdsliv har været præget af mange mindre og større input i meget forskellige processer. Jeg vil derfor fremhæve byudviklingsprojektet Kongelunden, hvor jeg har været med helt fra start til at skabe projektets fundament og vision, og hvor jeg nu kan overdrage projektet til andre kort før et meget ambitiøst stadionbyggeri i Aarhus kan præsenteres for en meget interesseret omverden.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?