Lene Lykkegaard vil holde balancen i sit arbejdsliv: “En specialistrolle er også et karrierevalg”
Jobskifte

Lene Lykkegaard vil holde balancen i sit arbejdsliv: “En specialistrolle er også et karrierevalg”

47-årige Lene Lykkegaard har skiftet lederjobbet i BusinessAalborg ud med projektledelse på Aalborg Universitet. “Aldrig har jeg følt mig så fri,” siger hun.

Foto: Martél Andersen
4. oktober 2022

“Generelt tænker vi alt for traditionelt om begrebet karriere. Man behøver ikke gøre karriere ved at stige i graderne. Men kan også gøre karriere på andre måder.”

Sådan siger Lene Lykkegaard, der netop er begyndt i et nyt job på Aalborg Universitet. 

Efter 21 år i Aalborg Kommune besluttede hun sig for at ville prøve noget andet. I Aalborg Kommune begyndte hun som konsulent og er støt og roligt steget i graderne. 

“Jeg synes, det er vigtigt, at man lytter det, der gør én glad. Og fordi man gør det godt som leder, er det ikke sikkert, at man skal blive ved med at være det,” siger Lene Lykkegaard og tilføjer:

“Man bidrager bedst, hvis man er i balance og har et job, der passer til ens personlighed, profil og præferencer. Sådan er det i hvert fald for mig.” 

Hun begyndte som konsulent i Borgmesterens Forvaltning, er steget i graderne og har været med til at bygge BusinessAalborg op. Hun forlod en stilling som sekretariats- og udviklingschef.

“Jeg har været utrolig glad for Aalborg Kommune og BusinessAalborg som arbejdsplads. Dejlige mennesker, spændende opgaver og vigtige resultater for Aalborgs udvikling,” siger Lene Lykkegaard og tilføjer:

“Jeg har fået at vide, at jeg havde potentialet til at blive direktør, men det er vigtigt for mig at have et job, hvor jeg er i balance. Noget i mig havde brug for noget andet.”

Lene Lykkegaard kunne mærke, at hun de seneste år har været mere anspændt, mindre glad - og mindre sig selv. 

“Jobbet er så vigtig en del af vores liv - og egentlig også vores identitet - og så skal det så vidt muligt være fedt og sjovt,” siger hun.

Det handler også om at være menneske, mener hun - og om at trives som menneske.

“Hvis du trives, er du mere for arbejdspladsen og mere for din familie og dig selv. Derfor skal man lytte til kroppens signaler.”

Eftertænksomheden er kommet på bagsiden af coronanedlukningerne, hvor der har været mere tid til at reflektere. Som så mange andre har Lene Lykkegaard tænkt over meningen med sit liv - og sit arbejdsliv.

“Jeg havde brug for noget andet. Som leder kradser du hver dag i overfladen på en hel masse forskellige ting, men jeg er en person, der har brug for fokus og fordybelse. Jeg har brug for at være med på mere af rejsen i et projekt,” siger Lene Lykkegaard.

I sit nye job vender hun tilbage i rollen som projektleder - på Aalborg Universitet, hvor hun hun får arbejdssted i de selvsamme lokaler, som hun i sin tid modtog undervisning i, da hun uddannede sig til cand. scient. soc.

Hun skal arbejde i Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet - en sammensmeltning mellem Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Her skal Lene Lykkegaard være projektleder på fakultetets tre nye signaturprojekter, der har til formål at binde fakultetet sammen på tværs af institutter og fagligheder.

“Projekterne skal understøtte fusionsprocessen rent fagligt og på tværs af institutterne,” siger Lene Lykkegaard.

Hun skal koordinere, facilitere og sikre fremdrift i projekterne, der handler om bæredygtighed, digitalisering og børn & unge.

“Det tænder mig, at tværfagligheden skal være med til at løse nogle af samfundets store udfordringer - og at det også er et job, der giver mening på dén måde,” siger hun og tilføjer:

“Her er der både mulighed for fordybelse og at arbejde med noget, som jeg er passioneret omkring. For mig er det et værditilvalg, fordi det også er noget, jeg rent personligt finder vigtigt.”

For Lene Lykkegaard er det højeste mål med at gå på arbejde at skabe et bedre samfund.

“Jeg har været med til at bidrage til i Aalborg Kommune mange år - vi har skabt jobs, vækst og arbejdspladser. Nu vil jeg gerne prøve at bidrage i en anden dagsorden og på et andet værdisæt - og glæder mig til at sætte mine kompetencer spil i en ny kontekst.”

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.