Foto: Anne Kring
Mennesker i Vigeur

Ditte ville halvere sin arbejdstid: ”Jeg kunne ikke bare stoppe med at tage telefonen”

Administrerende direktør i byggefirmaet KFS Boligbyg, Ditte Maria Kollerup, plejede at arbejde 60-80 timer i ugen. Men for nogle år siden delte hun et opslag på sine sociale medier, som skulle ændre hendes arbejds- og privatliv markant.

Foto: Anne Kring.
15. september 2022

Ditte Maria Kollerup havde hovedpine.

Hun havde netop delt et opslag på LinkedIn og Facebook med overskriften ”Jeg er gået på halv tid”.

Hun var som indehaver af og administrerende direktør i byggefirmaet KFS Boligbyg, der blandt andet bygger arkitekttegnede huse i Nordjylland, vant til at arbejde mellem 60-80 timer i ugen.

”Men jeg besluttede mig for, at jeg også gerne ville have plads i livet til nye projekter, og jeg ville også gerne skabe tid til familie og børn,” siger hun.

Derfor sad hun den dag, nogle år tilbage, med sin computer på en arbejdstur til Argentina og delte beslutningen, der i første omgang gav hende hovedpine, men som senere ville ændre både hendes arbejdsliv og privatliv markant.

”Jeg syntes, det var enormt svært at drosle ned, fordi jeg rigtig godt kan lide at arbejde og går meget op i det. Jeg havde også vænnet mine samarbejdspartnere, medarbejdere og kollegaer til, at jeg nærmest altid var tilgængelig,” siger hun.

Mere balance i livet

Få måneder efter hun fortalte omverdenen om sin beslutning, holdt hendes far reception i anledningen af, at han stoppede sin daglige gang i firmaet.

Han havde stiftet byggefirmaet, det år Ditte Maria Kollerup blev født, og i 2012 overtog datteren direktørtitlen, imens han blev formand for bestyrelsen.

Det havde egentligt aldrig været planen, at hun skulle ind i virksomheden. Som yngre drømte hun om at blive journalist, men da hun fik et studiejob i byggefirmaet for at tjene lidt ekstra til huslejen, gik det op for hende, at hun var god til at sælge huse, og hun blev mere og mere ”hooked på det”.

Da hun traf beslutningen om at arbejde markant færre timer, var det endnu en stor ændring for familievirksomheden i løbet af kort tid.

”På under et år havde jeg ansat fire ledere, trukket mig meget tilbage, og min far var på vej til at trække sig helt. Som direktør i en familievirksomhed bliver mit ansigt sat lig med, at der er gang i butikken,” siger hun.

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.