Efter ti år i samme branche lavede Betina et markant skifte: Bankkarrieren har gjort hende til en bedre kunstner
Transformationen

Efter ti år i samme branche lavede Betina et markant skifte: Bankkarrieren har gjort hende til en bedre kunstner

Som 30-årig besluttede Betina Jung sig for at bytte sin bankkarriere ud med et liv som kunstner. Selvom de to erhverv adskiller sig markant, mener hun, at erfaringerne fra banksektoren har gjort hende til en bedre kunstner.

Foto: Martel Andersen.
18. oktober 2022

Betina Jung var i tvivl.

Hun havde i mere end ti år arbejdet i banksektoren, men da hun var blevet 30 år og mor til to, var hun begyndt at sætte spørgsmålstegn ved, om hendes karriere i banken skulle fortsætte.

”Jeg hentede børnene for sent hver dag. Jeg havde både dårlig samvittighed overfor dem og overfor mit arbejde. Det hang slet ikke sammen,” siger hun.

En dag besluttede hun sig for at forfølge tvivlen. Hun gik ind til sin chef og sagde sit job op.

”Et eller andet sted var det jo crazy, at jeg gik fra min gode, faste løn til ingenting. Men jeg satsede hele butikken for at få ro på livet,” siger hun.

Et markant karriereskifte

Betina Jung var opvokset med en farmor, som lavede kunst, så det eneste, hun havde fået at vide, at hun ikke skulle blive, var kunster.

”Det er ikke et godt fag at gå ind i,” havde hun fået at vide.

Men efter hun havde smidt sin opsigelse i banken, var det alligevel hendes store interesse for kunst, der udviklede sig til at blive hendes nye karrierevej.

”Min mand og jeg aftalte, at jeg fik to år til at se, om der kunne komme økonomi i det. I dag har jeg levet af det i 22 år,” siger hun.

”Jeg er helt sikker på, at det var det rigtige valg, jeg traf. Det gjorde, at jeg kunne være nærværende, mens mine børn voksede op, fordi jeg havde friheden til eksempelvis at kunne arbejde om aftenen, når de sov.”

Hun mener generelt, at vi herhjemme har for meget fokus på vækst og på at skulle være effektive.

”I Danmark er vi jo helt generelt ekstremt effektive. Alt handler om effektivitet og vækst, og det, synes jeg, vi skal væk fra. Hvorfor er det, vi har så pokkers travlt? Vi glemmer at leve på vejen,” siger hun.

Hun tror, at det store fokus på effektivitet gør, at en del mennesker har et ønske om at ”forlade hamsterhjulet”, som hun selv gjorde.

”Nogle af mine gamle kollegaer fra banken er kommet forbi mit kunststudie og har sagt, at det var sejt, at jeg tog springet dengang. De har også givet udtryk for, at de selv har haft lyst til at gøre noget lignende. Men de har ikke gjort det,” siger hun.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?