Markant flere efterspørger gode råd til lønforhandling
Arbejdspladsen

Markant flere efterspørger gode råd til lønforhandling

Fagforeningen Djøf har i årets syv første måneder oplevet en markant stigning i henvendelser fra medlemmer, der søger tips og tricks til, hvordan de lønforhandler.

Foto: Unsplash.
12. september 2022

Hvis du mangler tips og tricks til, hvordan du lønforhandler, er du langtfra alene. For nye tal viser, at Djøf indtil videre i 2022 har fået rekord mange henvendelser om løn.

Mens fagforeningen i de første syv måneder af 2022 har fået omkring 6.000 henvendelser, fik fagforeningen til sammenligning 7.826 henvendelser i hele 2021 og 6.923 henvendelser i hele 2020.

Det stigende antal henvendelser skyldes blandt andet inflationen, som får medarbejdere til i højere grad at ønske en lønstigning.

Men ifølge chefkonsulent hos Djøfs rådgivningscenter, Bella Lea Buono, bør man som medarbejder ikke kun bruge inflationen som argument for, at man skal have mere i løn.

Dem der klarer sig absolut bedst ved forhandlingsbordet, det er dem, der ved, hvad de bliver målt på
Bella Lea Buono, chefkonsulent hos Djøfs rådgivningscenter

”Derimod skal man sige, at man er med til at genere en større bundlinje eller er med til at spare penge, så det giver mening, at man beder om en større del af kagen,” siger hun til Finans.

Derudover er det væsentligt, at man inden en lønforhandling ved, hvad man som medarbejder bliver målt på i hverdagen.

”Vi kan se, at dem der klarer sig absolut bedst ved forhandlingsbordet, det er dem, der ved, hvad de bliver målt på og kommer med argumenter ud fra det,” siger hun.

I denne artikel giver Anissa Gaceb, specialist i lønforhandling, sine fem bedste råd til din næste lønforhandling.