Danskerne skifter job som aldrig før. Faktisk planlægger hele 54 procent at skifte arbejde inden for det næste år. Det viser en ny rapport fra Hays Danmark.
Undersøgelsen er lavet på baggrund af besvarelser fra mere end 500 respondenter på tværs af forskellige brancher.
Ifølge Louise Vælds, underviser og indehaver af VÆLDS Uddannelse og Coaching, skal vi holde godt øje med den tendens. For bliver antallet af jobskifte ved med at stige de næste fem år, kan både virksomheder, medarbejdere og teams se frem til arbejdspladser, hvor mange af nutidens værdier forsvinder:
”Det vil gøre, at vi forbinder os mindre til hinanden på arbejdspladsen. For hvis vi hele tiden skifter job, bliver arbejdspladsen jo ikke en fast faktor i vores liv på samme måde, som det har været, og som den til dels også er i dag – altså et sted, hvor man henter en del af sit sociale liv.”
”Man når heller aldrig til at få etableret dybere relationer. Hverken med sine kollegaer eller med kunder, samarbejdspartnere eller lignende. Det kan både skabe en større utryghed og dårligere serviceydelser. For hvis kunden hele tiden møder nye medarbejdere, hvilken kundeoplevelse får man så?’’
Louise Vælds mener, at man kan sammenligne tendensen med vores brug af sociale medier:
"Med nutidens zapperkultur, hvor det høje tempo og den høje klikfrekvens på sociale medier fylder i samfundet, kan vi – hvis jobskifte-tendens bliver ved med at stige - nærmest overføre den kultur til vores jobsituation: Det hele bliver meget overfladisk.”
Netop derfor mener Louise Vælds, at vi skylder os selv at se indad, inden vi følger vores mavefornemmelse og skifter job. Og måske vi endda skylder os selv at blive i det job, vi allerede har.
Ifølge Louise Vælds skylder man både sig selv at få mere erfaring og at øve sig i at bede om det, man har brug for, der hvor man arbejder:
”Hvis der er noget, man er utilfreds med, og man så bare flytter til et nyt sted, får man ikke øvet sig i at fortælle, hvad man har brug for og forsøge at få det der, hvor man er. Den øvelse har man altså brug for, selvom man flytter et andet sted hen.’’
”Det, man bliver irriteret over i ét job, bliver man måske også irriteret over i det næste job. Den stress man oplever det ene sted, oplever man måske også det andet sted, hvis man ikke får kigget indad og undersøgt, hvad det er, der skaber den stress eller utilfredshed.”
Prøv Vigeur
Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.