Når advokaten henviser til seneste mail, mener hun i virkeligheden noget, de fleste kan relatere til
Arbejdspladsen

Når advokaten henviser til seneste mail, mener hun i virkeligheden noget, de fleste kan relatere til

Charlotte Marie Schmidt Christensen fra Storm Advokatfirma oversætter fem buzzwords fra hendes branche.

Foto: Unsplash.com
28. juli 2022

Har du nogensinde siddet med en advokat og haft svært ved at gennemskue, hvad det egentlig er, de mener?

Så er der hjælp at hente i denne artikel.

Hen over sommeren undersøger vi en række af de floskler, som forskellige faggrupper bruger i mødet med andre faggruppe. Serien kalder vi ”Buzzwords i brancher”.

For når vi møder andre faggrupper, bemærker vi ikke nødvendigvis de indforståede floskler – og det kan skabe misforståelser og usikkerhed.

I anden artikel har vi fået hjælp af advokat Charlotte Marie Schmidt Christensen fra Storm Advokatfirma til at oversætte floskler i advokatbranchen.

Det beror på et skøn

”Jeg hører tit mig selv sige til både kollegaer og klienter, at noget beror på et skøn. Det er som regel efterfulgt af, at det skøn jo bare er et gæt.

Men vi bruger skøn, fordi det lyder flottere – det lyder som om, der lægger alt muligt flot bag, men i virkeligheden er det jo bare et gæt.”

Du kan ikke bevise eksistensen – så lad være

”Du har sikkert tit hørt, at en mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig aftale. Og det er rigtigt. Men der hører mig og mine kollegaer ofte os selv sige, at du ikke kan bevise eksistensen af en mundtlig aftale – så lad vær med at indgå en mundtlig aftale, for det kommer til at bide dig bagi i sidste ende.

Hvis jeg siger til dig, at du skylder mig 100 kroner, fordi det har vi aftalt, men ikke kan bevise det, så får jeg dem jo aldrig at se.”

Kan du dokumentere det?

”Vi spørger både modparter og klienter, om de kan dokumentere det. Det kan godt være, at selvom jeg spørger min klient sådan, så tror jeg faktisk på ham eller hende, men det er der altså ikke andre, der gør.

Jeg arbejder selv med personskade og ved, at der jo aldrig er nogen forsikringsselskaber, som tror på noget som helst, klienterne siger. De tror kun på beviser.”

Med henvisning til min tidligere mail

”I forhold til modparter skriver jeg nok omkring ti gange dagligt ‘’Med henvisning til min tidligere mail’’. Det betyder i virkeligheden læs og svar på den mail, jeg sendte til dig for x antal år, måneder, uger siden. Det er nok en lidt pænere måde at sige, at folk skal komme i gang.”

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.