Nordjysk kommunaldirektør vinder årets Kammapris
Mennesker i Vigeur

Nordjysk kommunaldirektør vinder årets Kammapris

Kommunaldirektør Rikke Würtz løfter lokale problemstillinger til et nationalt niveau. Blandt andet derfor modtog hun Kammaprisen 2022, da EY Entrepreneur of the Year løb af stablen i Aalborg Kongres & Kultur Center.

1. november 2022

Det er ikke kun folketingsvalget, der kunne stemmes til i denne uge. Også Kammaprisen har i dag fået talt de sidste stemmer op.

Og det var en glad og overrasket Rikke Würtz, der tirsdag aften kunne lade sig hylde som årets Kammakvinde i Aalborg Kongres & Kultur Center:

”Det er en vild følelse. Det er en erhvervspris, og jeg er offentlig topleder, så derfor synes jeg også, det er fantastisk at stå her. Jeg tror, jeg er her på grund af det fællesskab, jeg er med i. Vi gør en kæmpe indsats for at ændre nogle ting på Mors, og det lykkes vi med," sagde Rikke Würtz til Vigeur, da hun havde fået overrakt prisen fra jurymedlem og sidste års vinder, Carina Lind Husum.

Kommunaldirektøren fra Morsø Kommune var én af årets fem finalister, efter feltet blev snævret ind fra 300 nordjyske erhvervskvinder. Blandt andet fordi hun ifølge indstillingen løfter lokale problemstillinger til et nationalt niveau.

”Det er en vild følelse. Det er en erhvervspris, og jeg er offentlig topleder, så derfor synes jeg også, det er fantastisk at stå her."
Rikke Würtz, kommunaldirektør i Morsø Kommune

”Rikke er et forbillede, fordi hun er, som hun er. Hun er fagligt kompetent og formår altid at have døren åben for medarbejderne, hvis der er behov for sparring. Hun er lynhurtig til at afkode situationer og mennesker – og formår i den grad at inspirere verden omkring sig,” lød det videre i juryens begrundelse for at udvælge Rikke Würtz til finalen.

Se hendes reaktion i videoen her:

Kammaprisens øvrige finalister var Ann Rosenskjold, Mille Lund Jensen, Randi Muff Christensen og Signe Simonsen.

”Med deres virke udfordrer de status quo og bruger deres position positivt til at fremme kønsdiversiteten i deres respektive brancher og områder,” fortalte juryen om finalisterne, inden den offentlige afstemning blev talt op, og Rikke Würtz kunne lade sig kåre som årets Kammakvinde.

Prisen blev uddelt i samarbejde med EY, der også kårede årets Entrepreneur of the Year.