Ann Sofie har 30 medarbejdere under sig: ”Ledere skal turde stille dumme spørgsmål – og lære at tie stille”
Portræt

Ann Sofie har 30 medarbejdere under sig: ”Ledere skal turde stille dumme spørgsmål – og lære at tie stille”

Hun har gjort kometkarriere hos KMD og er af Berlingske kåret som ét af de 100 største talenter i dansk erhvervsliv. Vigeur har mødt Ann Sofie Andersen hos it-mastodonten i Aalborg, hvor hun insisterer på at lede med diversitet – og dumme spørgsmål.

Foto: Caroline Bundgaard
13. september 2022

Det gik først op for Ann Sofie Andersen, da KMD ringede hende op.

Den stilling, hun havde søgt hos it-mastodonten, var med base på Østre Havn i Aalborg – ikke i København, hvor nordjyden i ti år havde boet og opbygget sit netværk.

"Fra jeg lagde røret på, gik der vel et par uger, før jeg havde udlejet min lejlighed og kørte nordpå med alle mine flyttekasser," siger Ann Sofie Andersen med et grin.

Tre et halvt år senere er hun avanceret til en lederstilling med 30 medarbejdere under sig, og hendes ledelsesstil har sikret hende en plads på Berlingskes liste over de største talenter i dansk erhvervsliv anno 2022.

Læs eller hør hvorfor i videoartiklen her.

Kunsten at stille dumme spørgsmål

"Det er det værste, jeg ved, når vi alle sammen sidder og nikker til et møde, fordi ingen vil indrømme, at vi ikke forstår, hvad der bliver talt om."

Det kan ske i en præstationskultur som KMD’s, men for Ann Sofie Andersen er det afgørende at skabe et miljø, hvor medarbejderne tør råbe op og stille sig undrende.

”Ellers risikerer man at komme tilbage med en misforstået løsning på opgaven. Og så taber vi alle sammen. Derfor skal det være okay at sige: Hey, det her forstår jeg ikke en brik af. Jeg har brug for hjælp.

Og som leder går hun gerne forrest:

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.