Del 3: For Allan er uvisheden det værste
Tæt på beslutningen

Del 3: For Allan er uvisheden det værste

Over en nat ændrede nordjyske Allan Kirkeby Andreasens liv sig. Rusland invaderede Ukraine, og pludselig stod han som menneske og leder i en helt ny situation uden erfaring. I denne artikel fortæller han om at stå i en krig, der kan tage dage og år, når man samtidig har en virksomhed med kunder, der skal løbe rundt.

Foto: Vitaliy Hrabar
25. maj 2022

Vigeur har fanget Allan Kirkeby Andreasen på et Teams-opkald direkte fra Ukraine. Han har indvilliget i at fortælle om sine erfaringer med at lede mennesker i krise. Fire onsdage i streg bringer vi artikler om de erfaringer og tanker, han gjort sig de seneste uger.

’’Uge 13 – Mandag d. 23-05-2022: Denne uge har været fyldt med luftalarmer og missiler. Der er ramt nogle missiler ned omkring Lviv, men ingen i Lviv. Langt de fleste af de missiler, der kom i vores retning, blev skudt ned af vores luftforsvar.

Det var også ugen, hvor en nær ven drog i krig. Jeg har haft mange snakke med ham den seneste tid. Jeg må indrømme, at jeg ikke synes, det er særligt fedt, at en ven er taget i krig, men jeg har den største respekt for hans valg, hans mod og hans indstilling generelt. Jeg er imponeret over, hvor stærk en vilje, der er for at forsvare sit land.

Lørdag var vi på golfbanen, da luftalarmen lød. Vi valgte ikke at gå i beskyttelsesrum. Golfbanen ligger trods alt langt fra alt. Det er en speciel oplevelse at gå en golfrunde, når der potentielt flyver missiler over os.’’

Sådan skriver nordjyske Allan Kirkeby Andreasen i sin seneste opdatering på LinkedIn, hvor han ugentligt rapporterer om sin hverdag i den ukrainske by Lviv. Her bor han med konen Iryna og hunden Hugo.

Han er CEO i softwarevirksomheden A2 Software ApS, hvor han har 10 ukrainske medarbejdere, der næsten alle sammen er mænd i alderen 18-60 år, og derfor har forbud mod at forlade landet.

På få uger har Allan Kirkeby Andreasen lært at lede mennesker i krise. På den hårde måde.

Selvom du som leder – forhåbentligt – ikke ender i samme situation, så er der stor sandsynlighed for, at du på én eller anden måde skal lede dine medarbejdere i en krise. Det kan være en medarbejder, der har en personlig krise, eller en større personalegruppe, der oplever en krise. Det kan også være dig eller din virksomhed, der pludselig står i en krise.

Derfor håber jeg, at du kan få noget ud af at høre om Allan Kirkeby Andreasens erfaringer, der i denne uger handler om at tage hånd om sin virksomhed og sine kunder i en krisetid.

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.