Vækst i Vesthimmerland: Her er de 10 virksomheder, der har ansat flest
Industri

Vækst i Vesthimmerland: Her er de 10 virksomheder, der har ansat flest

Mange større virksomheder i Vesthimmerland Kommune har øget antallet af medarbejdere i løbet af de seneste fem år. Her får du top 10 over, hvem der er vokset mest, når det gælder antallet af ansatte.

Treco i Aalestrup har mere end fordoblet antallet af ansatte. Arkivfoto: Claus Søndberg
12. september 2023

Er det kun i København og i større provinsbyer, der bliver skabt job og ansat flere medarbejdere? Nej, er det korte svar. 

Det fremgår blandt andet af den liste, som du kan se nederst i denne artikel. Den viser hvilke virksomheder i Vesthimmerland Kommune, der vokset mest de seneste fem år, når der ses på antallet af ansatte.

Grundlaget for listen er virksomhedernes seneste fem årsrapporter, hvor det gennemsnitlige antal ansatte pr. år bliver opgjort. Stigningen kan i nogle tilfælde være hjulpet på vej af eksempelvis en fusion med et datterselskab eller opkøb af en konkurrerende virksomhed.  

Stigning på 166 procent

I toppen af listen ligger Aalestrup-virksomheden Treco, der udvikler og fremstiller kundespecifikke emner i stål. Her lå det gennemsnitlige antal medarbejdere i regnskabsåret 2021/2022 på 213. Det er en stigning på 133 i forhold til 2017/2018. 

Forklaringen på at antallet af medarbejdere er steget med hele 166 procent er først og fremmest, at Treco har haft fyldte ordrebøger og er kommet ud af de seneste mange år med solide millionoverskud.

Derudover købte Treco i november 2021 konkurrenten Metafix i Hadsund og overtog i den sammenhæng virksomhedens ansatte, hvilket forklarer den meget stejle kurve mellem 2021 og 2022 i nedenstående grafik.   

Hos Airmaster i Aars er der også blevet mere rift om pladserne i kantinen - så at sige. Virksomheden der er blandt Europas førende inden for decentrale ventilationsanlæg har haft medvind på alle fronter. 

I det seneste regnskab var overskuddet på knap 50 millioner kroner og antallet af ansatte oppe på 160. Sidstnævnte er næsten en fordobling i forhold til for fem år siden.

I årsrapporten for 2023 vil tallet utvivlsomt være endnu højere. Airmaster sendte for få måneder siden et nyt produkt på markedet, hvilket har øget behovet for nyansættelser. 

De to ejere, Henrik Stæhr (tv.) og Kim Jensen (th.) har god grund til at smile. Fremtiden ser særdeles lovende ud for Airmaster. Foto: Bo Lehm
De to ejere, Henrik Stæhr (tv.) og Kim Jensen (th.) har god grund til at smile. Fremtiden ser særdeles lovende ud for Airmaster. Foto: Bo Lehm

Store investeringer

Hos både vinduesproducenten Outline Vinduer i Farsø og resortet HimmerLand i Gatten er antallet af medarbejdere vokset med 53 over fem år.

For Outlines vedkommende blev en opadgående kurve knækket i 2022, hvor der var fem færre ansatte i forhold til året før. 

HimmerLand, der blandt andet er blevet kendt uden for landets grænser for gennem en årrække at afholde en stor international golfturnering, har seneste år investeret massivt i faciliteterne.

I efteråret 2022 blev der åbnet en ny hotelfløj med 26 værelser og et stort sportsanlæg. I august indviede resortet den mere 6000 kvadratmeter store HimmerLand Multihal, der blandt andet indeholder et golfsimulator-studie, konferencesal og et stort fitnesscenter.

Den mest iøjnefaldende stigning i antallet af ansatte hos HimmerLand er sket mellem de seneste to regnskaber, hvor der er sket et spring på 36 ansatte.  

HimmerLand Multihal blev taget i brug 1.september. Den rummer fitness, golfsimulator, legeområde, foyer, møderum og en stor hal til koncerter, foredrag, konferencer og sportsaktiviteter. Arkivfoto: Bo Lehm
HimmerLand Multihal blev taget i brug 1.september. Den rummer fitness, golfsimulator, legeområde, foyer, møderum og en stor hal til koncerter, foredrag, konferencer og sportsaktiviteter. Arkivfoto: Bo Lehm

Et par andre af Vesthimmerland Kommunes helt store arbejdspladser har også fundet vej til listen. Det ene er Himmerlandskød i Aalestrup med mere end 200 ansatte.

Virksomheden åbnede i sommeren et topmoderne slagteri til 300 millioner kroner i udkanten af Aalestrup. I det seneste regnskab var der 212 ansatte.

Det tal er i år steget i takt med, at det nye slagteri er blevet 100 procent indkørt.

Nordkabel A/S, med hovedkontor i Aars, er også med på listen. Entreprenørvirksomheden, der har specialiseret sig i alle former for kabel- og ledningsarbejde, runder også 200 ansatte.

Nordkabel sikrede i det seneste regnskabsår sit bedste resultat nogensinde med et overskud på 25 millioner kroner, og virksomheden blev i november 2022 købt af den svenske industrikoncern Novedo. 

"Fordelene ved at være en del af en stærkt decentraliseret koncern giver os det bedste af to verdener. Vi kan fortsætte med at drive vores virksomhed selv, samtidig med at vi kan drage fordel af koncernens samlede kompetence, erfaring og ressourcer og dermed yderligere accelerere vores ekspansion og rentabilitet," sagde Nordkabels adm. direktør, Henrik Hassing til Nordjyske i forbindelse med opkøbet. 

Her kan du se hele top 10-listen for Vesthimmerlands Kommune: